Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Ćutahija: “Dodik će u Orbanu dobiti saveznika na visokoj poziciji”

Must Read

Po njegovim riječima, od kontroverznog odnosa s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, direktnog kontriranja vrijednostima na kojima se zasniva EU, pa sve do upotrebe Trumpovog „Make America Great Again“ za mađarski slogan predsjedavanja EU koji glasi „Make Europe Great Again“, Orban iznova šokira političku javnost.

Smatra da će njegova ultrakonzervativna vlada dati prioritet pitanjima kao što su ilegalna imigracija i proširenje EU na Zapadnom Balkanu, a ne u Ukrajini.

On će također aktivno izbjegavati određena pitanja, poput politike klimatskih promjena ili vladavine prava. Njegovo protivljenje “LGBTQ+ propagandi”, feminizmu i “zelenoj ideologiji” dodatno će uticati na tok šestomjesečnog mandata Mađarske na čelu Vijeća.

– Utjecaj mađarskog predsjedavanja EU na Bosnu i Hercegovinu mogao bi biti pozitivan, upravo zbog prioritetiziranja proširenja EU na Zapadnom Balkanu, a to dolazi u ključnom trenutku za BiH – dok očekujemo otvaranje pregovora, zajedno s Albanijom i Sjevernom Makedonijom. Istovremeno, (predsjednik RS Milorad) Dodik će dobiti saveznika na visokoj poziciji, ali Orbanovo djelovanje će biti dosta ograničeno postojećim Europskim politikama, koje Mađarska neće moći mijenjati bez podrške ostatka članica EU – zaključio je Ćutahija.

- Advertisement -

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ako Kamala Harris zamijeni Bidena, istraživanje pokazuje da bi se vodstvo Trumpa u anketama samo povećalo

Nakon katastrofalne izvedbe predsjednika Joea Bidena u debati, istraživanje je pokazalo da bi se, ako ga demokrati odluče zamijeniti...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -