Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Cure iz Ljubuškog stvorile novi brend!

Must Read

Ljubušanke Helena Bilić i Jelena Džolić pokrenule su vlastiti biznis proizvodnje unikatnih majica Lola.tees koje dolaze samo u dvije boje, s posebnim natpisima. U roku od samo dva sata svih 50 majica je rasprodano. A to je tek početak…

 

Cure iz Ljubuškog stvorile novi brend!Moto Lola.tees majica – “Only great minds can afford a simple style. ” – ovaj natpis se nalazi na etikiti majica

 

“Samo veliki umovi mogu si priuštiti jednostavni stil” – moto je običnih djevojaka iz Ljubuškog, koje su sve, samo ne obične. Helena Bilić i Jelena Džolić pokrenule su vlastiti modni brend – majice Lola.tees. U samo dva sata otkako su postavile link na Facebooku, unikatne majice su rasprodane.

Da nema fejsa ne bi ništa od ovog bilo

Cure kažu da im je Facebook najviše pomogao u predstavljanju njihovih proizvoda. Sve je počelo od darivanja najbližih prijateljica kojima se to jako svidjelo i koje su ih potaknule da počnu proizvodnju, uskoro je na facebooku napravljen profil Cvijetak Zanovijetak , gdje se mogu vidjeti i majice Lola. tees. – Da nije fejsa, ne bi ništa od ovog bilo, kažu nam uz smijeh.

Majice su posebne jer prestavljaju modernu, urbanu, samostalnu djevojku koja uživa u širokim krojevima majica, jer se u njima osjeća nesputano i  slobodno. Majice dolaze samo u bijeloj i sivoj boji. Svaka majica ima unikatni natpis koji nikad ne ponavljaju, ali natpise koji privlače svačiju pažnju, kazala su nam djevojke.

Iako su rasprodane po cijeloj BiH i Hrvatskoj, majice se još uvijek ne rade po narudžbi, nego se postave na Fejs s već pripremljenim natpisima i tko prvi rezervira – njegovo!, kaže Jelena. No, cure su, prije predstavljanja kolekcije na Fejsu,  kao prave modne dizajneri- ce imale i fotosession u Ljubuškom u Design caffe club-u Smokva, fotograf je bio Andrija Zeljko, a kao modeli poslužile su im lokalne djevojke.

Ideja za majice već stoji dugo na standby-u.  Jelena i ja smo oduvijek maštale o nekom kreativnom poslu Ljubušanke Helena Bilić i Jelena Džolić pokrenule su vlastiti biznis  proizvodnje unikatnih majica koje dolaze u samo dvije boje, s posebnim natpisima. U roku od samo dva sata, svih 50 majica je rasprodano.  A to je tek početak… vršile srednju školu, te bile cimerice na fakultetu i uvijek je ta neka žeđ za kreativošću bila prisutna kod obje.  Napokon smo se ovog proljeća odvažile da krenemo s projektom Lola.tees. Krenuvši od svog vlastitog modnog izričaja, inspirirane citatima celebritiya, filmskih likova, citata s interneta, sastavile smo prvu kolekciju od 50-ak majica, te osmislile mali photosession kojima bi ih predstavili na facebook stranici Zanovijetka. U rok od dva sata, cijela je kolekcija bila rezervirana, te smo već idući dan slali paketiće za Vitez, Zagreb, Rab, Sarajevo…

Rođenje prvog zanovijetka

Ideja za cvijetak se javila kada mi je trebao plavi cvijet . Inače, ljubav prema cvijetnim broševima mi je, vjerujem kao i mnogimcurama usadio lik Carrie Bradshaw,  pa sam u svojoj kolekciji već imala odrađeni broj takvih. Prvi Zanovijetak sam napravila kada mi je trebao tamno plavi cvijet, kojeg nisam mogla pronaći u trgovinama. Uz  mala istraživanja DIY tutoriala na internetu, kupovine odogovarajućih materijala i pomoći svojih sestara, napravljen je taj prvi i meni osobno još uvijek najdraži, Zanovijetak.

Onda sam ih počela izrađivati za prijateljice, mamu, tete, i onda su odjednom krenule narudžbe. I prodaja cvijetaka u jednom butiku u Ljubuškom. Idući logičan korak bila je prodaja preko društvenih mreža, I iako sam bila malo skeptična prema tome, uslijedile su narudžbe iz cijele BiH, Hrvatske i susjednih zemalja.  Mnogo ljudi me pitalo otkud naziv, I zašto baš Zanovijetak; naime, ideju mi je dala prijateljica, kada smo na kavi smišljali naziv, I od svih prijedloga, taj je najjače reakcije dobio, pa sam odlučila da tako i ostane, kaže Helena.

Naime, svojim Cvjetkom – Zanovijetkom, odnosno broševima u obliku cvjetova,već se iskazala kao dizajnerica. Za godinu dana, u suradnji s Božanom Matić, također Ljubušankom koja dizajnira prepoznatljive torbe,  prodala ih je više od 2000 u BiH, Hrvatskoj i regiji. Broševi su u svim bojama, a mogu se iskoristiti na torbama, u kosi, na odjeći…No, tu moda ne prestaje. Naime, Helena i Jelena imaju u planu još jedne modele majica.

Nakon mnogo mailova i poruka s pozitivnim komentarima, i naravno potražnje, odlučile smo se za još jedan dodatni model – Lolitu i muški model – Lolek, koji bi uskoro trebali biti prezentirani na našoj stranici. Nas dvije smo dosegle neko osobno zadovoljstvo i s ovime do sada, a za ubuduće ćemo voditi još neke zanimljivosti koje su produkt ideja koje imamo u rukavu, kazale su nam djevojke s originalnim idejama. A to je jedino i potrebno za uspjeh.


Uspješne djevojke Jelena Džolić i Helena Bilić u svojim kreacijama

 

Cvijetak Zanovijetak u godinu dana postao je pravi modni brend. Prodano ih je više od dvije tisuće diljem BiH, Hrvatske i regije

(Piše: Ivana Mikulić | www.vecernji.ba | FOTO: Andrija Zeljko | www.jabuka.tv)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -