Published On: Sub, velj 6th, 2021

Crveni križ iz Esslingena poslao različitu pomoć Crvenom križu Siska, Hrvatske Kostajnice i Općoj bolnici Sisak

U petak i subotu su konvojima Crvenog križa iz Esslingena kod Stuttgarta za stanovnike Banije poslane donacije koje su prikupljane u posljednje tri tjedna u okrugu Esslingen.

U posljednja tri tjedna su prikupljani paketi hrane, higijenski paketi, medicinski materijal, agregati, grijalice, invalidska i druga oprema.

Ovaj drugi konvoj prikupljene pomoći Crvenog križa iz Esslingena bit će doniran Crvenom križu Siska, Hrvatske Kostajnice i Općoj bolnici Sisak.

Crveni križ Siska će za svoje potrebe dobiti donirano kombi vozilo Mercedes Sprinter kojeg im izravno donira Crveni križ Okruga Esslingen. Za tu donaciju vozila i organizaciju prikupljanja i upućivanja konvoja je najzaslužniji Martin Kuhn iz Crvenog križa Esslingen.

Podršku u slanju pomoći iz Baden-Württemberga za Baniju pružio je i Generalni konzulat RH u Stuttgartu kojeg vodi genet+ralni konzul Ivan Sablić te grad Esslinge na čelu sa gradonačelnikom dr. Jürgenom Ziegerom.

Valja istaknuti kako je uz jučerašnji konvoj od 22 vozila kojeg su iz Aichtala predvodili gradonačelnik tog grada Sebastian Kurz i Hrvat Pero Vidović, ovo je drugi konvoj iz njemačke savezne države Baden-Württemberg koji je jučer i danas poslan za Baniju.