Petak, 19 travnja, 2024

CRVENA ZMIJA SE RAZBAHATILA: ‘Bleiburg je bio stratište hrvatskog naroda, a ne samo vojske’

Must Read

Ruza_Tomasic_dobraPredsjednik Josipović jednom je rekao da je ustaška zmija digla glavu, a meni se čini da se upravo crvena zmija razbudila i razbahatila i jedna dobronamjerna napomena njima, četiri godine jako brzo prođu – zaključila je Ruža Tomašić, piše večernji list.

 

Odluka Predsjedništva Sabora da ne bude pokrovitelj komemoracije na Bleiburgu je sramotna, pogotovo zato što je predsjednik Sabora Boris Šprem izjavio da na Bleiburgu nije bilo nevinih žrtava, kaže predsjednicaHSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić.

 

– Onaj čas kada je vojska položila oružje oni više nisu bili vojnici nego zarobljenici i prema njima se trebalo tako odnositi, a svatko tko je pogubljen bez suda je nevina žrtva. Osim toga, svi znaju da su u tim kolonama bili starci, žene i djeca, a nađene su i lubanje žene i djeca i staraca, dakle nije bila samo vojska – tvrdi Tomašić te dodaje kako je Bleiburg bio stratište hrvatskog naroda, a ne samo vojske koja se predala. Hrvatski sabor je sabor svih Hrvata i predsjednik Sabora Šprem ovim potezom stvara tenzije i međusobne podjele među Hrvatima – nastavlja Tomašić.

 

– Briga predsjednika Sabora i ove Vlade trebala bi biti pokretanje gospodarstva i podizanje životnog standarda, a podizati tenzije da se sakrije nesnalažljivost i nepripremljenost ili nesposobnost je prozirno i kratkoročno. Predsjednik Josipović jednom je rekao da je ustaška zmija digla glavu, a meni se čini da se upravo crvena zmija razbudila i razbahatila i jedna dobronamjerna napomena njima, četiri godine jako brzo prođu – zaključila je Ruža Tomašić na konferenciji za novinare.

 

HSS protiv ukidanja pokroviteljstva Sabora

 

Na današnjoj konferenciji za novinare HSS je rekao da se protivi ukidanju pokroviteljstva Sabora komemoracije na Bleiburgu. – Uvođenje teme Bleiburga u javnost podmukli je i samo prijezira vrijedan spin za skretanje pažnje s Dalmacija vina, Jadrankamena, OKI-ja, Siska i sličnih egzistencijalnih i pravih problema. HSS se protivi ukidanju pokroviteljstva Sabora, i to ne samo iz razloga što je to mjesto početaka stradanja hrvatskog naroda, nego i zato što je veći dio domobranskog korpusa pripadao članstvu HSS-a – poručili su iz te stranke.

 

– Žrtve totalitarnog komunističkog terora nad Hrvatima 1945. godine obilježavaju se u Bleiburgu zato što je to do nastanka Hrvatske države bilo jedino stratište Hrvata izvan granica Jugoslavije. Što se nas tiče, danas bi trebalo taj pijetet žrtvama odavati i u Kočevskom rogu i u Maceljskoj šumi i u Barbarinom rovu i na Jazovki i na još mnogim mjestima po Hrvatskoj – zaključuju u HSS-u.(Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -