Utorak, 16 travnja, 2024

CRNADAK U AMERICI Dayton otvorio šansu za budućnost

Must Read


Crnadak je pozvao da se svi u BiH s više poštovanja i uvažavanja odnose prema Daytonskom sporazumu.
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak govorio je danas na otvaranju konferencije “20 godina Daytonskog mirovnog sporazuma” koja se u okviru obilježavanja dvadesete godišnjice Sporazuma održava od 19. do 21. studenog u River kampusu Univerziteta Dayton u Daytonu.
Konferencija je otvorena uvodnim obraćanjima ministra Crnatka, veleposlanika Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Đerđa Matkovića i specijalnog predstavnika predsjednice Republike Hrvatske Mate Granića.
Ministar Crnadak je tijekom obraćanja naglasio da je Daytonski sporazum jedan od najuspješnijih mirovnih sporazuma i da obilježavanje 20 godina ima ogroman značaj za BiH, da je Daytonski sporazum donio najbolji balans svih stavova i ambicija sva tri naroda u BiH, da je zaustavio ubijanje ali i otvorio šansu za budućnost, te pozvao da se svi u BiH s više poštovanja i uvažavanja odnose prema Daytonskom sporazumu.
Naglasio je da je važnije umjesto gubljenja energije na izmjene Daytonskog mirovnog sporazuma, imati ozbiljne i odgovorne političare koji će uvažavajući dvoentitetsko uređenje i konstitutivnost sva tri naroda odvesti BiH u Europsku uniju. Posebno je istaknuo da 20 godina nakon što je Sporazum potpisan narod u BiH zaslužuje da živi mnogo bolje i najavio da će se BiH najviše posvetiti ekonomskim reformama i borbi protiv korupcije.
Na poziv organizatora konferencije ministar Crnadak će sudjelovati i u dvjema panel sesijama – “Implementacija Daytona: Izazovi u transformaciji od Daytona” i “Koja je uloga Sjedinjenih Američkih Država u BiH danas i kako SAD mogu biti efikasnije”, priopćeno je iz MVP-a BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -