Published On: Pon, pro 2nd, 2019

MATO ZEKO, ČOVJEK KOJI ZNA NAJMRAČNIJU TAJNU SABININOG MUŽA: Jedini Čovićev veleposlanik kojeg Komšić i ne pomišlja smijeniti

Veleposlanik BiH u Ammanu, čini se, uspio je nemoguće – biti dobar i sadašnjem i bivšem hrvatskom članu Predsjedništva BiH.

Mato Zeko, veleposlanik BiH u Jordanu, jedini je diplomat iz reda hrvatskog naroda kojeg pri  sječi veleposlanika nije opozvao član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Podsjećamo, Komšić je smijenio 12 diplomata koji su imenovani na prijedlog legitimnog predsjednika Hrvata Dragana Čovića. No, Zeko je pošteđen, ali upućene nije mnogo začudilo zbog čega ga je Komšić odlučio zadržati na mjestu veleposlanika u Jordanu.

Prije toga Zeko je, na Čovićev prijedlog, imenovan za veleposlanika BiH u Jordanu, što znači da je ovaj diplomat vjerovatno jedina osoba u BiH na koju “tipuju” i Čović i Komšić, a koji se u svemu drugom gledaju “preko nišana”.

Zeko je pripadnik HVO-a i spominjan je kao svjedok ratnih zločina nad Bošnjacima i Hrvatima tijekom agresije na BiH.

Mnogima je čudno da ga je s ugledom Komšićevog prijatelja Čović poslao u veleposlanike.

I dok je Komšić kao opravdanje za smjenu naveo između ostalog i to da su bili na večeri s Čovićem, koja je ljetos u pojedinim medijima ocijenjena “neprijateljskom po BiH”, a ispostavit će se kobnom za one koji su joj nazočili, ipak mu nije zasmetalo što se pozivu toj večeri odazvao i Zeko.

Iz svojih izvora saznajemo da je Zeko predugo u Sarajevu te poznaje dugu čaršijsku povijest Željka Komšića. Navodno  je sam očekujući smjenu, kazao, da će nakon smjene iznijeti neke vrlo kompromitirajuće podatke o Komšiću “pa kud puklo da puklo”.

Do smjene međutim ne dolazi. Što će reći da Komšić zna šta Zeko zna.

Pitanje je , kad će BH  javnost saznati što točno Zeko zna?

Podsjećamo , Čović je nakon preuzimanja vlasti, nakon izbora 2014. nije radio sječu Komšićevih ambasadora. To je bio taj famozni “hrvatski odgovor”. Tako su Danka Savić (imenovana 2013 u Prag) kao i Ivan Orlić (Pariz, prije tog Prag), koje je Komšić imenovao pred kraj mandata, dočekali kraj mandata u Čovićevom razdoblju. Savić je supruga Senada Avdića i bila je 3 godine ambasadorica u Pragu. Tamo je otišla, prema pisanju Avaza tako što je Komšić dilanjem hrvatskih diplomatskih pozicija kupovao tišinu u medijima. Ovaj put u Slobodnoj Bosni. Od tada do danas u Slobodnoj Bosni nije napisan niti jedan kritički tekst protiv Komšića ili DF-a. Kao što ni Martina Mlinarević nije napisala niti jedan kritički status od dana kad se saznalo da je dotična kandidat Komšićev. do tada je zemlju u kojoj on pobjeđuje nazivala “Pičkom Materinom od države)

Prag je prazan pune 4 godine zbog odluke Dragana Čovića da tamo ne šalje nikog, nakon što je nad njegovim imenovanjima proveden orkestrirani javni linč, uz brutalne prijetnje, uvrede i organizirane peticije, iza kojih su, kako bi prekrili svoj nacionalizam postavili sirote bosanske daidže. Udrugu muškaraca u suknjicama koji prodaju svoj svećenički sakrament po potrebi. Za šaku dolara ili za apanaže po sarajevskim muzejima. Javni linč i govor mržnje US i UK ambasade nisu osudile. Dapače jedna od njih se aktivno uključila u obaranje diplomatskih odluka BIH u trećim zemljama. Što je još jedan dokaz da našu zemlju tretiraju kao Martina prije imenovanja, kako shit state ili balkanski Guam.  Prag je tako ili tradicionalno prazan, ako se mora zaustaviti političke Hrvate, ili mjesto u koje se šalju zabranjene ljubavi. Pitajte Danku ako nama ne vjerujete na kakve ljubavi mislimo. To nećete čitati u Slobodnim Bosnama.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare