Published On: Sri, velj 2nd, 2022

ČOVIĆ UBIJA OVIH DANA Nakon povijesnog govora u Banskoj Luci pisao je Palmeru i Eichhorst: Nema uvjeta za održavanje izbora

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović konačno je ono što smo željeli gledati svih ovih godina. Nakon što je pred US i EU uglednicima u Neumu puna tri dana demonstrirao tko odbija poštovati Ustav BIH, govorom u Banja Luci pridobio je dodatno prodaytonske snage BIH u borbi za očuvanje BIH Ustava i vladavine zakona u BIH.

Dana je uputio pismo međunarodnim posrednicima u pregovorima o izbornoj reformi, Matthew Palmeru i Angelini Eichhorst.

I nikakve Dijane DF Zelenike i pet SDA bojni  nekakvih Skopljak tekbirlija prekriveni toliko željenim džihadističkim kožicama to ne mogu promijeniti.

Borba za očuvanje BIH od prodora saudijske anticivilizacijske  ideologije koju predvodi Komšić  otpočela je.

Čović  sutradan otvara niz bilaterarnih  sastanaka s mnogobrojnim EU čelnicima. Hrvatska diplomacija konačno ga stoji.

Pojasnit će im što se zapravo događa u BIH.

Sadržaj pisma prenosimo u cijelosti:

Želio bih Vam zahvaliti na uloženom trudu u zadnjih godinu i pol dana u pronalasku rješenja kojima bi se u potpunosti implementirali politički sporazumi iz Mostara potpisani 17. lipnja 2020. godine. Posvećenost i ekspertiza s Vaše strane bili su od iznimnog značaja za proces koji je okončan pregovorima u Neumu krajem siječnja 2022. godine.

Podsjetit ću kako smo, zahvaljujući uloženim naporima, nedugo nakon potpisivanja uspješno implementirali sporazum koji se odnosi na Grad Mostar. Kao ishod, nakon dvanaest dugih godina održani su demokratski izbori za Gradsko vijeće Grada Mostara. To nam je s pravom probudilo optimizam koji je bio prijeko potreban za rješavanje otvorenih pitanja u odnosima Bošnjaka i Hrvata.

S druge strane, sporazum koji se odnosi na legitiman izbor i legitimno političko predstavljanje konstitutivnih naroda i građana na svim administrativno-političkim razinama, u Predsjedništvu BiH i domovima naroda, te osiguranje aktivnog i pasivnog izbornog prava svakog građanina na cijelom području BiH, unatoč uloženom trudu Hrvatskoga narodnog sabora (HNS BiH), ostaje neispunjen.

U suradnji s Vama održali smo stotine sati pregovora o ograničenim izmjenama Ustava BiH i izbornoga zakonodavstva kako bismo implementirali odluke Europskoga suda za ljudska prava i Ustavnoga suda BiH, uključujući presudu U-23/14, te proveli relevantne preporuke OESS-a/ODIHR-a i Venecijanske komisije u skladu s europskim standardima. S naše strane uloženi su maksimalni napori, predstavljeni su deseci dokumenata, uključujući prijedloge izmjena Ustava BiH i izborne modele prema kojima bi se provele presude sudova i birali legitimni predstavnici u Predsjedništvu BiH i domovima naroda.

Upravo zahvaljujući nesebičnim naporima predstavnika EU-a, SAD-a i Venecijanske komisije, uspjeli smo postići usklađenost naših prijedloga ustavnih odredbi s najvišim europskim standardima i preporukama Venecijanske komisije, uključujući i pitanje formulacije ustavnog izričaja u odnosu na Predsjedništvo BiH. Našim prijedlogom osigurali smo da svi građani BiH mogu birati i biti birani neovisno o pripadnosti i bez izjašnjavanja nacionalnog ili etničkog identiteta. Vrlo pozorno osmišljavanje naših prijedloga ograničene ustavne reforme, kao i drugih modela, vođeno je načelom zadovoljenja ustavno zajamčenih prava o ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda i najviših standarda o ljudskim pravima.

Vjerujem kako ćete se složiti da je hrvatska pregovaračka strana predvođena HNS-om BiH ostavljala prostor za kompromisna rješenja. Bez obzira na to što se presude sudova ne odnose na temu koja se, donekle tendenciozno, naziva „funkcionalnost Federacije BiH“, pokazali smo iznimnu fleksibilnost i otvorenost za prihvaćanje pregovora i o toj temi.

Unatoč svemu tomu, držimo kako su naši napori i dogovori grubo prekršeni od supotpisnika Mostarskog sporazuma, pogotovo znajući kako je implementacija Sporazuma o načelima izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH trebala biti okončana usvajanjem zakonskih izmjena u Parlamentarnoj skupštini BiH najkasnije do kraja 2021. godine. Takvoga smo se scenarija pribojavali do samoga kraja, jer se time nepovjerenje i politička kriza u BiH dodatno produbljuju.

Prema tome, trenutno se nalazimo u situaciji za koju smatramo da se još uvijek nisu osigurali formalni i pravni uvjeti za održavanje Općih izbora u listopadu 2022. godine.

Podsjetit ću kako su Bošnjaci i Hrvati, kao konstitutivni narodi (zajedno s ostalima), potpisali Washingtonski sporazum 1994. godine, kojim je uspostavljena Federacija BiH. Washingtonskim sporazumom i Daytonskim mirovnim sporazumom Hrvatima su zajamčena suverena nacionalna prava. Činjenica je da se suverena prava i konstitutivnost Hrvata grubo krše u posljednja dva desetljeća, i po pitanju reflektiranja konstitutivnosti Hrvata u svim zajedničkim institucijama i legitimnog izbora njihovih predstavnika. Posljednji pregovori i uporno miniranje naše nedvosmislene opredijeljenosti za pronalazak rješenja dokazali su kako je supotpisnik Mostarskog sporazuma, zajedno s drugim bošnjačkim političkim predstavnicima, opredijeljen za nastavak grubog kršenja međunarodnih sporazuma i suverenog prava Hrvata kao ravnopravnog konstitutivnog naroda u BiH. Takvo grubo kršenje prava jednoga konstitutivnog naroda i međunarodnoga prava, ako se nastavi, imat će dalekosežne posljedice u odnosima Hrvata i Bošnjaka.

Stoga, naša je obveza unaprijediti izborne standarde u našoj zemlji, ali i očuvati ključne norme potpisanih međunarodnih sporazuma kojima se jamči jednakopravnost svih konstitutivnih naroda, pogotovo najmalobrojnijeg hrvatskoga naroda, kako bi se izbjegla daljnja destabilizacija i osigurao put prema euroatlantskim integracijama.

Unatoč smanjenju optimizma s naše strane i vremenskom ograničenju, spremni smo završiti započeti pregovarački proces. Nedopustiva su gruba kršenja ljudskih prava i dominacija jednoga konstitutivnog naroda nad drugim. Kao politički lideri ne smijemo odustati ili udaljiti se od viših ciljeva izborne reforme i ograničenih izmjena Ustava BiH. Provođenje Mostarskog sporazuma od vitalnog je interesa za budućnost Bosne i Hercegovine.

Na kraju, ustrajan dijalog i kompromis jedini su put za izgradnju, nažalost već duboko narušenog, povjerenja i pomirenja, što će nam omogućiti da okrenemo novu stranicu u korist euroatlantske budućnosti naše zemlje. Još jednom izražavam duboku zahvalnost na Vašem zalaganju i potpori koju pružate Bosni i Hercegovini, svim njezinim narodima i građanima na euroatlantskom putu, koji uz sve poteškoće i izazove ostaje naša jedina perspektiva.

Napomena:

Hrvati u BIH dobro otvorite oči. Povijesni se dani pišu. Ako ne vjerujete Čoviću, a logično je da mnogi od vas ne vjeruju jer su dugo na vlasti i previše je propagande prosuto, što istinite što lažne,  vjerujte nama. Mi nismo izdali. Mi to jednostavno ne znamo.

Obratite pažnju tko isplivava po bošnjačkim medijima kao trezvena hrvatska alternativa i tko zaziva na izlazak na neustavne izbore.  Proguglajte njihove povijesti. Zelenikine, Jurišićeve, Skopljakovićeve. A bit će ih još.

guest
353 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Četnik
Četnik
3 mjeseci prije

Raja, čestitam!
Ne samo na Čoviću, nego i na Milanoviću!!!

Dedzal
Dedzal
Šta ti kažeš na ovo?  Četnik
3 mjeseci prije

Ma obojici …eto progurase uz pomoc dodika i izborni zakon😁😁
Jel ili nije🤦‍♂️
🙋‍♂️🇦🇹🇺🇸🇮🇱🇬🇧🇭🇷🇩🇪🇧🇦❤🇷🇴🇨🇭🇩🇰🇮🇸🇨🇵🇪🇦🇨🇦

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Dedzal
3 mjeseci prije

Željko Komšić do izbora neće postojati upamti dobro na dan kad ti rekoh02.02.2022god.ima da nu hođže slože sihre ,kme

Last edited 3 mjeseci prije by Bruce Lee 🐉🐲
zivinice
zivinice
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Bosnjacki politicari su AUTISTICNI.

NE IZLAZE NIGDJE IZ SARAJEVSKOG TORA, NIKO IM NE DOLAZI U POSJETE I NIKO IH NE ZELI U GOSTIMA.

TAKVI ZATVORENI NE MOGU DA PROSIRE VIDIKE, DA SASLUSAJU STA DRUGI MISLE I NE MOGU DOCI DO NORMALNIH RJESENJA.

Zalosno je ali je tako.

DEBILNO JE DA MUSLIMANI BIRAJU HRVATIMA SVOG CLANA PREDSJEDNISTVA, KAKAV JE SLUCAJ SA KOMSICEM.

CINJENICNO STANJE JE DA JE KOMSIC NAJVECI NEPRIJATELJ HRVATA U BIH A PREDSTAVLJA HRVATE I DUZAN JE DA STITI NJIHOVE INTERESEM A IZABRALI SU GA MUSLIMANI NJIHOVIM GLASOVIMA.

STANJE LUDILA JE U SARAJEVSKOJ STALI.

BUSOVA
BUSOVA
Šta ti kažeš na ovo?  zivinice
3 mjeseci prije

Najveci neprijatelj i Hrvata i Srba SU PETA KOLONA UNUTAR OVIH NACIONALNIH CJELINA.

KOD HRVATA JE TO SKOPLJAK, LIJANOVIC, SLAVO KUKIC I DRUGI. A KOD SRBA SU TO IZRAZITI AGENTI USA I BRITANIJE MIRKO SAROVIC, BORENOVIC, STANIVUKOVIC, IVANIC, TRIVIC, STANIC I DRUGI.

MUSLIMANI NAJVECU POMOC OCEKUJU UPRAVO OD OVIH IZDAJNIKA.

MUSLIMANI ZNAJU DA NISU U PRAVU I DA SU IM SVE OCI UPRTE U TE IZDAJNIKE. SRPSKE IZDAJNIKE KORISTE DA IZAZOVU NEJEDINSTVO I DA NASTETE SRPSKOM NARODU A HRVATSKA PETA KOLONA DA NASTETI HRVATIMA.

PETU KOLONU TREBA SRPIJECITI, NA SVAKI NACIN.

PETA KOLONA NE SMIJE KORISTITI MUSLIMANSKIM POLITICARIMA.

PETU KOLONU TREBA UCUTKATI I OBJASNITI IM DA JE IZDAJA ZABRANJENA I KAZNJIVA.

DOBRO MORA POBIJEDITI IZDAJNICKO I SOVINISTICKO ZLO.

NAROD MORA POBIJEDITI HRVATSKE I SRPSKE IZDAJNIKE, JEDNOM ZAUVIJEK.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  BUSOVA
3 mjeseci prije

Djikane ti prijetis

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  BUSOVA
3 mjeseci prije

Najveći njihovi neprijatelji su mošnjaci. Petu kolonu je moguće srediti.

Kiseljak
Kiseljak
Šta ti kažeš na ovo?  BUSOVA
3 mjeseci prije

Boze zalosno se je glup rodit i ne rasmisljat sobstvenom glavom.pisat gluposti za sendvic.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Kiseljak
3 mjeseci prije

Ti nekome o ljudskoj gluposti govoriš he he…

Kiseljak
Kiseljak
Šta ti kažeš na ovo?  Geza
3 mjeseci prije

Tebi i takvim ko ti idiotima.sto im je u glavama jedno nista.

Hm da
Hm da
Šta ti kažeš na ovo?  BUSOVA
3 mjeseci prije

Shvatite da je agresorska politika Zagreba i Beograda porazena u lijepoj nasoj BiH.Neka vlada bratstvo i jedinstvo.

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  zivinice
3 mjeseci prije

Muslimani mogu samo katolicima da biraju politicke predstavnike.
To je tako ako govorimo o vjerskoj odrednici Bosnjaka i Hrvata.
Medjutim,jasan je tvoj cilj.
Dodikov,prepisan od SANU,stalno ponavljanje vjerskog termina muslimani kako bi u BiH kao i u EU stvorio konfuziju ali i odbojnost prema Bosnjacima i pomogao separatisticke ideje.
Nece proci,posto nigdje na svijetu me postoji kao narod hindusi,katolici,pravoslavci,siki,protestanti itd.
Eto mi vas cujemo i te kako.
I zbog svega toga opet cemo vam (katolicima) birati politicko vodjstvo.
Dok se pameti ne dozovete.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Bošnjaci ste legalno od 2013. Nitko vam to ne negira. Ljudi pričaju o vremenu prije toga valjda.

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Pokvaren si.
Ako hoces da budes pravedan pokusaj iskreno nesto o toj temi saznati ionda da pricamo.
Do tada …..
Uci,citaj,skoluj se

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Termin Bošnjak nikada nije bio etnička kategorija nego regionalna, kao danas Bosanac. To što ste vi 93. godine ukrali termin Bošnjak i navedenom terminu dali etničku kategoriju, nikoga ne obavezuje da prizna tu vašu prljavu rabotu.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
3 mjeseci prije

Bez obzira koji razlozi bili svaki narod ima pravo nazvati se kako želi. Ne treba biti kao neki 🌻 pa pokušavati objašnjavati nekome šta je 200 godina poslije stvaranja nacija.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
3 mjeseci prije

Tako je.

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
3 mjeseci prije

Jesam li ja tebi vec pisao o tome…?
Ono da imas samo cetvrtinu mozga i to onaj dio za ravnotezu.
Pa kako da ti nesto shvatis?

Hm da
Hm da
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Jeli polazis od sebe?

Loš đak
Loš đak
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
3 mjeseci prije

A kako bi se to trebali zvati??

Hm da
Hm da
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
3 mjeseci prije

Agresorska politika Zagreba i Beograda je natjerala muslimane da izgrade naciju.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Kako sam pokvaren? Šta nije istina? Svaki narod ima pravo da se nazove kako on hoće i to je pravo svakog naroda na svijetu i nitko mu nema pravo uskratiti. Prvi popis gdje su Bošnjaci popisani je 2013. Popis prije toga bili su Muslimani 1991. Ja nemam problema niti branim ikome.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Svi bi trebali imati problema s njihovim najnovijim imenom! Zašto? Zato što oni imenom Bošnjak svojataju povijest i budućnost BiH, a Hrvate i Srbe predstavljaju kao strani element u njihovoj BiH.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
3 mjeseci prije

Sve ja to prijatelju kužim, bez obzira kakve maliciozne težnje stoje iza opet ne treba nikome braniti. Sutra bi bili i morske konjače da mogu Galapagos prisvojiti.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Nitko im ne brani biti ono što jesu. Muslimani, Potturicce ili Turci. Neka biraju između ova tri naziva. Moja im je preporuka da vrate sebi svoje polumilenijsko ime Turci jer tako su se izjašnjavali skoro 500 godina.

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
3 mjeseci prije

E moj SKUTORu mepismeni.
Najmanje turci na prostoru bivse Yu su bas Bosnjaci.
DNK analiza to govori.
Oko 52% Srblja je Anadolu-Altajske haplo grupe, i to govore dvoje srpskih naucnika,a Hrvati ih slijede.
Kazem Hrvati,zato sto sam pristojan ali u Bosni nikad nisu postojali Srbi i Hrvati do unazad 150 godina.
Ali eto bujrum.

Hm da
Hm da
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Zapravo škuturi su pravoslavci srbi.

Kiseljak
Kiseljak
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
3 mjeseci prije

Mir šokac sta reveš.udavit ces se izlivom bjesa.

Kiseljak
Kiseljak
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
3 mjeseci prije

Vi i jeste manjina i povjest ako bogda za koju godinu pisat ce se o vamo ko o Homosapiensima.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Kiseljak
3 mjeseci prije

Šta god, ali tu povijest neće mošnje pisati jer će se pretopiti u njemce i neće postojati.

bih
bih
Šta ti kažeš na ovo?  Geza
3 mjeseci prije

da neće u uzp-ovce

Kiseljak
Kiseljak
Šta ti kažeš na ovo?  Geza
3 mjeseci prije

Probaj izac iz tog brloga malo u svijet pa vidi po svjetskim skolama sta se uci i djeci objasnjava ko je ko i koje genocid napravio i ostalo ka uzp to ostaje a tvoj seosko trolanje za sendvic mozes okacit macku o rep moj škutore.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Kiseljak
3 mjeseci prije

Ti si živi dokaz da svi ljudi ne pripadaju Homosapiensima.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
3 mjeseci prije

Naravno. Uz to bošnjak je hrvatsko prezime.

bih
bih
Šta ti kažeš na ovo?  Geza
3 mjeseci prije

a hrvat?

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
3 mjeseci prije

Pa hajvanu,ljudski nesoju,nadji prije polovice 19 stoljeca gdje postoje Hrvati Srbi u Bosni.
Samo jedan podatak.
Ovo pedeseti put da ti ponavljam.
Dokaz daj.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Hrvoje Vukčić Hrvatinić! Poskok mi ne dozvoljava duži komentar.

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
3 mjeseci prije

Hahaha konjinooooo.
Drazen Bosnjakovic hrvatski ministar pravosudja.
Sta ti to govori?!
Hrvoje Vukcic Hrvatinic a?
I to ti je dokaz a?
😂😂😂😂😂😂
Hajvan ostaje hajvan

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Konjino jedna potturččena, napisao sam ti dva opširna odgovora, ali niti jedan ne prolazi. Zato sam spomenuo samo Hrvoja Vukčića Hrvatinića koji je vladao prostorom gdje su isključivo živjeli Hrvati, a to je skoro polovina srednjovjekovne Bosne.

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
3 mjeseci prije

Pogledaj kartu srednjovjekovne Bosne kroz svo vrijeme kao i vladare koji su vladali Bosnom i sire.
SKUTORe latinski,pa Hrvatska nije ni postojala vecinu vremena srednjeg vijeka kao ni Hrvati kao narod.
E moj konjinooo

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Tko su bili vladari srednjovjekovne Bosne? Mujo, Alija, Ibrahim ili Tvrtko, Stipan, Hrvoje? Kakve veze vi potomci turskog okupatora imate sa srednjovjekovnom Bosnom, osim što ste zadnjem kralju ritualno odsjekli glavu a Kraljevinu Bosnu ukinuli? Inače su Hrvati najstariji narod na ovim prostorima, koji je podjednako naselio današnji prostor BiH i Hrvatske. Imao je svoje županije podjednako na tlu današnje BiH i Hrvatske. Car Porfirogenet ih je registrirao i pobrojao. Tko Muju i Hasu spominje prije turske okupacije? Tko je znao za tzv. bošnjake prije sijela u Holiday Inn-u? Ma bježi tamo konjino jedna.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Kulturno si ovo napisao, ali taj tvoj nivo ne odgovara primitivizmu mošnjaka.

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Geza
3 mjeseci prije

Otkud ti znas sta je kulturno?
Cuvajuci krave naucio?
Ako mi pokazes diplomu srednje skole,poslacu ti 1000€

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

I kad već pričaš o školovanju ja znam tko je Bosni dao ime 150godina stare ere i na osnovu čijih riječi i šta riječi znače. Trebam li elaborirati ili si dovoljno školovan valjda pa znaš sam ?

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Pa kako sad to kad Bosna postoji od Dejtona ili najranije od ZAVNOBiHa?
Nego,ne napisa ti meni tako skolovan gdje se to pominju Hrvati u Bosni prije dolaska AU?
Ni brat ti nije mogao pomoci je li iako je strucnjak?
E pa ne mozes od govana pitu napraviti.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Normalno da ne može od govana se pita napraviti, zato i niste narod,a pogotovo ne nacija. 😘😘

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Odhebi šonjo. I mrš na klix. Šta mi imamo s tobom o bilo kojoj temi govoriti.

Kiseljak
Kiseljak
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Ha ha gdje si purgere šokački.nije zar da ti je kamen opet upo u cipelu.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Kiseljak
3 mjeseci prije

Sa podkapacitiranim bezzubim hajvanima ne ulazim u diskusije. Čuj homo sapiensima oooo jadu jadni pa šta si ti ? Homo erectus? Nandertalac? Ti si sramota za cijelu porodicu Homonidae.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Ha ha bravo…

Kiseljak
Kiseljak
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Krezavi zaobidzi idi serafaj škuture.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Kiseljak
3 mjeseci prije

Kakve veze imaju purgeri sa soljanima teletabisu neobrazovani? Šokci su protjerani narod regije Soli. Šok=sol na mađarski , hajvanu limitirani taj grad sada zovete po turskom imenu tuzla=sol. E vidiš beže sa čim trebaš da riješiš mnogo stvari pa da možete pričati o zajedničkoj državi.

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Kakva bolest i kakva sujeta?!
Sokci i sva druga imena jesu vasa odrednica u Bosni ali nikad Hrvati bili niste.
I od sada je moj poziv svim Bosnjacima da vas se zove basim pravim i izvornim imenom

Bosnjaci-katolici.
Ili skutori ako vam vise pase

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Kiseljak
3 mjeseci prije

Veritas, badava je s njima razgovarati. Njih treba ignorisati i raditi po svome.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Ma vala nehiramo to izmišljanje novih naroda sa imenima sa pijace.

Kiseljak
Kiseljak
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Nemoj zezat ah ah to ti neka vertikala prcim ti mater.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Hhenri Khisindžer – Ne postoji bhosanski jezik. Ne postoji bhosanska kultura. Bhosna je adhministrativna jedinica, koja se sastoji od Hurvata, mhuslimana i Serba, umhjetno stvorena u bivšoj Juugoslaviji i ghlupo je phriznati kao drržavu od strane zhapadnih phovijesti!

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Geza
3 mjeseci prije

Bosna je Država Bosnjaka i samoproglaseni dijasporca srbije i HRVATSKE…srpski i hrvatski jezik su dvije rogobatne varijanta Bosanskog jezika istočna i zapadna

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Hhenri Khisindžer – Ne postoji bhosanski jezik. Ne postoji bhosanska kultura. Bhosna je adhministrativna jedinica, koja se sastoji od Hurvata, mhuslimana i Serba, umhjetno stvorena u bivšoj Juugoslaviji i ghlupo je phriznati kao drržavu od strane zhapadnih phovijesti!

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Geza
3 mjeseci prije

Kako si samo pametan.
Ko dva magarca!
Henri Kisinger a?
Hazar koji se izdaje za Zidiva?
Covjek koji je pola svijeta u crno zavio a sta mislis da ga za bosanske katolike i bosanske ortodokse?
Ili da citiras malo Zaka Shiraka…

Bosnjaci katolici grada Sarajeva⚜️⚜️⚜️
Bosnjaci katolici grada Sarajeva⚜️⚜️⚜️
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Bas tako

Pocrtan
Pocrtan
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Znači ,vaš odgovor na Dodikovu politiku je taj da hrvatima birate predstavnika.Genijalno.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  zivinice
3 mjeseci prije

Zar su Rvati uzpejci

ZENCA
ZENCA
Šta ti kažeš na ovo?  zivinice
3 mjeseci prije

BOSNJACKI POLITICARI MISLE DA SU NAJPAMETNIJI I NE UVAZAVAJU NICIJE DRUGO MISLJENJE, MAKAR ONO BILO I DOBRONAMJERNO.

KADA JE NEKO AUTISTICAN I NE UVAZAVA TUDJE MISLJENJE, KADA MISLI DA JE SAMO ON U PRAVU, ONDA TAKVE BOSNJACKE POLITICARE NIKO U OKRUZENJU I U SVIJETU I NE ZELI DA CUJE I DA RAZGOVARA.

ONOG DODIKA, KAKAV GOD ON BIO PRIMAJU I SA NJIM RAZGOVARAJU I COVIC, I MILANOVIC, I ORBAN, I JANSA, I VUCIC I NA KRAJU I PUTIN. TO IPAK NESTO GOVORI…

BAKIRA VISE NI KUM ERDOGAN NE ZELI DA PRIMI A O BAJDENU DA I NE GOVORIMO. NECE SA SUGOM NIKO DA RAZGOVARA.

SA HRVATOM KOMSICEM NECE NIKO IZ HRVATSKE DA RAZGOVARA I ZAOBILAZE GA KAO G.VNO NA PRTINI, A ON TREBA DA STITI INTERESE HRVATA, I ON JE PO LUD.M BAKIRU LEGITIMNI PREDSTAVNIK HRVATA. LICEMJERNI I UBOGI IDIO.I BAKIR I EKIPA SU PREZRENI OD UZE I SIRE OKOLINE.

MORACE DOCI VRIJEME DA BAKIR I EKIPA SHVATE DA JAKO GRIJESE U SATIRANJU PRAVA HRVATA I SRBA I DA SU DUBOKO U DESTRUKCIJI KOJA IM NISTA DOBRO NECE DONIJETI.

VRIJEME JE DA SE NORMALNI BOSNJACI DISTANCIRAJU I ODVOJE OD SDA I BAKRIA I KOMSICA I NJIIOVIH POLITIKA I LICNOSTI.

Kiseljak
Kiseljak
Šta ti kažeš na ovo?  ZENCA
3 mjeseci prije

Dobro procito sam samo zadnje ovo.onda cemo ni za Željka rodzu.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  zivinice
3 mjeseci prije

100% saglasan.

Hm da
Hm da
Šta ti kažeš na ovo?  zivinice
3 mjeseci prije

Komsic je zastitnik svih naroda lijepe nase BiH!

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Četvrta faza raka pankreasa… Od pića.

hrvatski minimum>herceg-bosna!
hrvatski minimum>herceg-bosna!
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

zabrinuti ćale za sina jedinka: STIPE MESIĆ ZA JUTARNJI: Plenkovićev tata pisao mi je: ‘Zašto se s Milanovićem nalaziš, a s mojim sinom ne?‘ zato što je sin zabrinut rješavanjem ukrajine,,, hrv ate u bosniu je ionako davno prekrižio! https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/plenkovicev-tata-pisao-mi-je-zasto-se-s-milanovicem-nalazis-a-s-mojim-sinom-ne-15152644

Kiseljak
Kiseljak
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Prije bi se za tebe reklo matora kljusino.jel ako dozivis slobodno glasaj za gospodina prijesednika nam.

Hm da
Hm da
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Patriota Komsic i veliki BeHa sin voli sve građane.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Dedzal
3 mjeseci prije

A vi proguraste nemogućnost provedbe izbora. Velika čestitka.

Kleme
Kleme
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

ukidanje entiteta FBiH razine vlasti i prijenos svih njenih ovlasti na savezne jedinice, kantone rjeseni problemi.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Dedzal
3 mjeseci prije

A šta ti kao mošnjo imaš od svega ovoga, osim mržnje prema hrvatima i srbima?

Četnik
Četnik
Šta ti kažeš na ovo?  Dedzal
3 mjeseci prije

Nisi me dobro razumio. Čestitam komšijama/susjedima na političkoj faci kao što je gospodin Čović, a kad sam već bio tu, nisam se usudio izostaviti i predsjednika RH, gospodina Milanovića. Da se razumijemo, čestitke idu Hrvatima!

Kleme
Kleme
Šta ti kažeš na ovo?  Četnik
3 mjeseci prije

Sta kazu ahknadbaši joca i stipe?

Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
Šta ti kažeš na ovo?  Četnik
3 mjeseci prije

OJ DRAGANČE, RODILA TE MATI, 🙂

TEBE VOLE SRBI I HRVATI <3 😉

A I BOŠNJO SVE PROMIJENI BOJE 🙁

KADA ČUJE ČASNO IME TVOJE 😎 !

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
3 mjeseci prije

Wow.
Koja pamet?!
Za cetiri noge

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Ohladi Bego Aso ima dvije ruke i dva točka. TAČ KA

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Bego naš pametni, to se softverski rješava. Kad je aldin trećo taj problem riješio, moreš i ti.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

I ima jedan quurac ali ko dva begina he he…

Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Ne kaže se TAČKA 😎 – ispravo je TOČKA 😎 !

Svakog dana sam sve bolji 😎 – kad veće neće nitko da me hvali 🙁 …

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

A jeđje tvoja pamet?

Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Da sam napisao nešto dublje 🙁 – ni Ti ni raja iz mejtefa ne bi ništa shvatili 🙁 – zato sam prilagodio pjesmicu za intelektualni uzrast prosječnog muslimana 😎

Last edited 3 mjeseci prije by Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
Dedzal
Dedzal
Šta ti kažeš na ovo?  Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
3 mjeseci prije

Oj Dragance jednom bolan shvati
Ne vole te vise ni hrvati
Dopustio da vas dodik melje
Izgubio svjetske prijatelje

Sad te dodik ko medvjeda voda
Svakim danom novu pricu moda
Et od mene za danas toliko
Prelivode ne voli bas niko

A ispasces najveca budala
Kada shvatis koliko je mala
Ona pomoc koju ce ti dati
Odrece se tebe i hrvati
🙋‍♂️🇦🇹🇺🇸🇮🇱🇬🇧🇭🇷🇩🇪🇧🇦❤🇷🇴🇨🇭🇩🇰🇮🇸🇨🇵🇪🇦🇨🇦

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Dedzal
3 mjeseci prije

Tu si u pravu,prelivode nitko ne voli. Živio

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Dedzal
3 mjeseci prije

To junace.
Promijeni nick jer ne valja a ostalo zadrzi

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Tu si u pravu beho. Dedžal je jedno ružno stvorenje iz kuurana.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Dedzal
3 mjeseci prije

Bravo zastavniče… Pisma ti je ok, ali van trokutistana ne pije vode.

Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
Šta ti kažeš na ovo?  Dedzal
3 mjeseci prije

Opa 🙁 , počeli smo se i desetercom udarati 🙁 ?!

Ovo neće na dobro izać 🙁 – nema teorije 🙁 !

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
3 mjeseci prije

🤣🤣🤣👍

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Četnik
3 mjeseci prije

Dajes i ti treći al prst za krst sa granicom PORED kuće u Fatime iznad Jajca…genocidna cela…bez 200 000 Rvata samo grunt…rek’o Covke

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Četnik
3 mjeseci prije

Pridružujem se.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Četnik
3 mjeseci prije

Pridružujem se.

Boss
Boss
3 mjeseci prije

Nekako mu bolje stoji govor u onom cirkusu zvanom skupstina RS-a. Tamo se najbolje snalazi, gazi preko ognjista 200,000 Hrvata i 400000 Bosnjaka, prognanih gradjana iz manjeg BH entiteta.

Donji Vakuf
Donji Vakuf
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
3 mjeseci prije

hahaha i nema ih, sve ocisceno od hrvata

Lijevo Sloboda
Lijevo Sloboda
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
3 mjeseci prije

Koji si ti bilmez

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Lijevo Sloboda
3 mjeseci prije

Dopyzdili ste. Bilmez ti je babo koji te napravio.

Manjina
Manjina
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
3 mjeseci prije

Genocidas staru ti poderem ,kome prodajes te tvoje suplje .

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Manjina
3 mjeseci prije

Pjeni, pjeni- nemoć te obuzima. Nije još kako će tek- dobro vam poruči Karamatić.

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Izdrzi a poruci i Kara-maticu.
Samouprava i Ante Jelavic.
De-ja – wu

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Neki novi klinci, neki novi klinci…dobra pjesma u pm, poslušaj. Testiraj se i zemi jednu hurmu, lahko se diše. Poselami diplomce…😂

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Manjina
3 mjeseci prije

Možeš ti samo svoj pohsrani avaz poderati.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
3 mjeseci prije

Au…još nije sačinjena inventura UZP ZLOČINA..laganice…DIREKTNI i indirektno broj žrtava…

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
3 mjeseci prije

Bravo.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Geza
3 mjeseci prije

To je vaša sramota mošnjaci da se hrvatski političar bojje osjeća u rs nego u fbih.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Geza
3 mjeseci prije

A da je kakir imao jgaja i on bi došao. I njemu je bolje u rs. Ne izlazi iz pokrajnje sobe u restoranu barka u lukavici.

HŽV
HŽV
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
3 mjeseci prije

A s kim zlocinac i krvnik Cikotic sjedi u vladi ? Nije li i min.pravde iz reda Hrvatskog naroda pa sta radi ? Gordanu tadic su smijenuli i prodali a bila mu je za petama ! Radi takvih kao ti mom Hrvatskom narodu nece bit bolje. Trebamo pomesti ispred svog praga a izgleda da cemo mesti samo ulice u Njemackoj.

Faraon Murat
Faraon Murat
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
3 mjeseci prije

Koliko Hrvata je protjerano iz kako ti kažeš većeg BH entiteta,licemjeru?

Boss
Boss
Šta ti kažeš na ovo?  Faraon Murat
3 mjeseci prije

Jel mislis entiteta gdje je etnicki Hrvat predsjednik istoga, gdje dobar dio ministara u vladi su etnicki Hrvati, gdje je etnicki Hrvat bio gradonacelnik najbeceg grada u drzavi. Da u vecem BH entitetu ima Hrvata, a u manjem ih nema.

Faraon Murat
Faraon Murat
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
3 mjeseci prije

Hrvati i Bošnjaci su zastupljeni u institucijama, pa je normalno da su neki ministri Hrvati.Sto se tiče Sejde nek se goni u tri lijepe.Moje pitanje je bilo koliko Hrvata je protjerano iz Federacije??Provjeri ako ne znaš.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
3 mjeseci prije

Što ti bulazniš? F BiH je sastavljena od područja koje je bilo pod kontrolom tzv. Ar BiH i područja koje je bilo pod kontrolom HVO-a. Zahvaljujući području koje je bilo pod kontrolom HVO-a, Hrvata danas ima u F BiH. Na područjima koja su bila pod kontrolom tzv. Ar BiH, Hrvatima se desilo što i u RS.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
3 mjeseci prije

Svi trebanu biti hrvati. Vi mošnje nište nizašta sposobni.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Faraon Murat
3 mjeseci prije

A Bobaovo i Suskovo selo…da trava u južnoj Bosni ne bude zelena…a ko ono reče…

Lincoln
Lincoln
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

juzna bosna su Hadzici

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

To su posljedice vašeg udruženog humanitarnog poduhvata sa odredom El Muđahid.

anonimno
anonimno
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
3 mjeseci prije

A preko kojih i cijih zrtava ti gazis?????

Boss
Boss
Šta ti kažeš na ovo?  anonimno
3 mjeseci prije

Ne razumijem pitanje. Ja sam da se svi gradjani BiH osjecaju svoji na svome na cijelom teritoriju BiH, bez obzira na njihovu etnicku ili bilo koju drugu pripadnost ili nepripadnost. Ni za kakve aparthejd torove.

Četnik
Četnik
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
3 mjeseci prije

Da bismo postali dobri građani prvo moramo biti potpuno slobodni Hrvati, Bošnjaci i Srbi. Hrvati čak nisu slobodni ni birati Hrvate!?
Mi Srbi nismo slobodni od odvratnih napada iz Sarajeva, a u Federaciji je bolje biti Malezijac nego Srbin.
Kad budemo slobodni kao Srbi i Hrvati na cijelom prostoru BiH, pričaćemo rado o građanima.

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Četnik
3 mjeseci prije

kad se čovjek sjeti one odvratne raje iz sarajevskog tramvaja kad napadaju Ženu zbog križića ,fuj ,fuj ..fuj

Četnik
Četnik
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Potpuno si u pravu. I ja se sjećam žene u crnini koja se vozila u tramvaju neke 2001… šta su joj sve rekli…

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Četnik
3 mjeseci prije

Tuga 😔

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

To je sarajabad i mošnjački banditi. To nije ni sarajevo, ni sarajevska raja.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Četnik
3 mjeseci prije

Mošnjama ne treba sloboda. Oni su navikli da budu tuđi robovi.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
3 mjeseci prije

Za takve iste principe su se zalagali Milošević, Jović, Šešelj i Karadžić u SFRJ, pa mi je čudno da ste ih onda odbacili, a sada bi ih u BiH uveli. Ne zaluđujte se sa građanskim principima, jer nam je svima poznato kako bi ti principi izgledali u praksi. Islam i građanski principi nisu kompatibilni.

anonimno
anonimno
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
3 mjeseci prije

Boss ne razumijes ti nista. Za rebe je olovka teza nego za nekoga trnokop.Pravite djamahiriju samo na svojih 17%.Sretno

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  anonimno
3 mjeseci prije

Ma on je glupan totalni.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
3 mjeseci prije

Pa idite onda u anatoliju.

Carlos
Carlos
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
3 mjeseci prije

Ko tom ognjištu dade ime rs?

Četnik
Četnik
Šta ti kažeš na ovo?  Carlos
3 mjeseci prije

RS je skraćenica. Zove se Republika Srpska 🙂

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Četnik
3 mjeseci prije

Bog vas blagoslovio 🙏

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Nikad necete dobiti treci!
Jedino sto ti osteje je cestitanje dodiku

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Ali zato cemo dobiti nefunkcionalnu drzavu koju i vama poklanjamao 🙂
Sve dok Ameri ne dignu ruke kao i u Afganistanu. Samo je potrebno jos malo vremena… strpljenja muslici jos samo malo…

Last edited 3 mjeseci prije by Anonimac
Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Imamo svo vrijeme ovoga svijeta.
Kuda da idemo,kome da vjerujemo?
Tu smo i mi tu ostajemo.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Nemate. Za 10-15 godina ćete se pretopiti u njemce.

Lincoln
Lincoln
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

necete ni vi nikada dobiti gradzansku. Cipar nam je isto ok. isto kao tamo, nas dio u EU, a vas u tursku

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

E kad ti bego tako kažeš…

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Bego, jesi li sinoć izdrkao?

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Četnik
3 mjeseci prije

Bravo.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Carlos
3 mjeseci prije

1.5 milion ponosnih ljudi, vjernih svojoj vjeri i krstu. A ko trokutistan dade photuricama?

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
3 mjeseci prije

Što si zavidan bijedo. A na taj cirkus skočili njemci i amurikanci, pa ti sad gledaj.

Beg
Beg
3 mjeseci prije

Ma kralj.
A potpis je bio na cirilici pod pseudonimom Sokol.
Tragedija,opet nece sjediti u prefsjednistvu.
Da li ce to to prrzivjeti ili ne,ne zna se.
Prrporucam boster dozu.
Kazu da stiti osobu oko 90%.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Eto tebe će neko nešto pitati ,šta će raditi ..
Otpepaj na klix i tamo piši gluposti .Naporni ste više s tom pričom.Uvijek isto ponavljate ko papagaji .
Razguli,nebitni ste .

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Krenulo me danas.
Nemoj me tjerati,skoro sam se zagrijao.😀

Prodao bi tebe krivousti za tri kapi Radobolje koja mu protice pored ranca.
Jedan drugog zasluzujete.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Nije bolest sve što boli ,pacijentu

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Draze mi je tebe nasekirati nego pare.
Hvala i drugi put

Potocareserem
Potocareserem
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Ne sekiras nikog muslic

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Potocareserem
3 mjeseci prije

Ma naravno… Samo se ibretimo kakvih budaletina među mošnjama ima.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Ih što nas sekiraš. Ja pijem viljamovku, mezim livanjski sir i zlatiborski kulen. Jesil ti danas imao za 300 gr krompiruše?

Mornar
Mornar
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Prodao je baljo Alija vas Daytonu i to vam je povijesna cinjenica ,i to je nepopravljivo.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Mornar
3 mjeseci prije

Oni bi sada gazili Alijin potpis ! Nemere- ekhber !

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Mornar
3 mjeseci prije

Potipao Alija jer su mi ruke zavrtali.
Morao.
Ja licno ne bih,radije bih skocio s vrha zgrade ali starac ko starac.
Ja pred Dobojem i Ozren preorao i amo da udjemo a Alija javlja…nazad junaci,drugom prilikom
To je sto se nas tice.
Sta bi s vama?
Nesto ste kao imali i preko nociizgubili.
Nesto kao san,koji se vratiti nece.
Nije lahko ali izdrzacete vi.

Last edited 3 mjeseci prije by Beg
Lincoln
Lincoln
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

prdibeg sikter u fildzan

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Još nije kasno da skočiš. Na đenazu ti dođemo.

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Bal🖕beg

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Dzaba krecis plisnavac.Prvo pogledaj svog Izmetbega sta vam radi!!!

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Ovaj luđi od šaćira.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Ha ha bravo.

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

koji si ti Šaban 🖕😁

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Izdrzi Bruce.
A sta ti dodje Bruce Willis?
Rodjak neki ili amidzic?
Ozren Amidzic 😉

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Hahaha plisko otomanski tebe jedino moze spasiti pelcovanje. Preporucujem ti ono za jazavce. Mozak vam je najslicniji!!

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Imam smisla a😀
Ma nek sam te nasmijao,draze mi nek pare.
Znam ja jos svasta.
Bice prilike,tek se zagrijavam na Poskoku.
Ostajem tu,samo me malo algoritmi zezaju ali naviknucu se.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Šta zna SKUTOR šta je algoritam

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Program ko program
Brise kompletan komentar ako je neka rijec kao “nezgodna”.
Covjek se napise i potrosi vrijeme a onda me kompjuter izbrise.
Ono… dzaba sam krecio🙄 ali nadocu ja u voznji.

Last edited 3 mjeseci prije by Beg
Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Ma jedan metak ubija

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Bego to je nešto sa algama, a? One što ti iz šupka rastu.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Kako ti je mozak? Zeza li te on?

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Ništa njega više ne može spasiti…

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Geza
3 mjeseci prije

A oće li BITI izbornog za Legitimnog i od trećeg ali ne prsta od Dode i do malog od BAKETA..

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Ma hebe me se za tvoje frustracije. Mi ćemo sebi napraviti šta nam treba. A vi dajte guuzice njemcima i amurima… Valjda vam kakvu štalu dadnu.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

🤣🤣🤣👍

GoX
GoX
3 mjeseci prije

Covicu, izborni zakon vec postoji tj onaj koji je jos uvijek na snazi. Izbora ce biti. Neces u predsjednistvo kako god okrenes. IZDAJICO !!!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  GoX
3 mjeseci prije

Vi ste postali bolesni Opsjednuti ste čovićem.Liječi se čovjeće dok ne bude kasno .
Bakir vam pljačka državu a vi se skačili čovića

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Jedini ljek protiv ovih otomanskih genocidasa je Srbsko Hrvatski dogovor da jazavce smjestimo tamo gdje im je mjesto!!

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Pa kako sabane?
Kako?
Imali ste sansu neponovljivu i na kraju mucak.
To ti je kao Alejeva kometa,prolazi svake 137 godine.
Jos imate 110 godina do ponovnog prolaska😉

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Za nekoga tko tura H posvuda mala ispravka gdje nedostaje:
zove se Halleyeva kometa i prolazi svako 76 godina. 😉

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

👍
Ja racunao po hidzri😀
Ima jos uvijek vremena

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Iako po lunarnom kalendaru ( što baš ima smisla jer se mi vrtimo oko mjeseca🙄) nedostaje 10-11 dana godišnje od 365 dana i 6sati opet ne ide do računice 110 godina nego 2 godine više.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Vrtis se oko punog ili mladog mjeseca

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Ono računalo po hidžri vuahahaha…

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Ha ha bravo.

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Zar to nije alijina kometa?

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Ei djikane ti neznaš ni BOSANSKI JEZIK a dogovarao bi se

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

A znaš li ti bosanski?

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Geza
3 mjeseci prije

Hhenri Khisindžer – Ne postoji bhosanski jezik. Ne postoji bhosanska kultura. Bhosna je adhministrativna jedinica, koja se sastoji od Hurvata, mhuslimana i Serba, umhjetno stvorena u bivšoj Juugoslaviji i ghlupo je phriznati kao drržavu od strane zhapadnih phovijesti!

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Geza
3 mjeseci prije

Ne postoje u Bosni srbi i hrvat..u bosni se govori BOSANSKI

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Hhenri Khisindžer – Ne postoji bhosanski jezik. Ne postoji bhosanska kultura. Bhosna je adhministrativna jedinica, koja se sastoji od Hurvata, mhuslimana i Serba, umhjetno stvorena u bivšoj Juugoslaviji i ghlupo je phriznati kao drržavu od strane zhapadnih phovijesti!

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Vrsni struĆnjaće lingvistike i jezikoslovlja “ne znaš” se piše odvojeno. Kakav jezik “takovi” struĆnjak. 👍

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

E kozojeb se razumije u gramotiku…

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Komunista i jugosloven po ideologiji,cirilicom se potpisuje,unisti vam svu industriju u hercegovini,Sokol odleti iz njegovu pomoc u nedodjiju,radnici mu ratni zarobljenici,Radobolju prrusmjeri i dvorac od 5 miliona km napravi od vasijeh para a ti opet teski mazohista.
Stokholmski sindrom🙄

AC/DC
AC/DC
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

I?
Šta tebe briga koga Hrvati biraju?
Vi birajte koga želite ,
Srbima i Hrvatima želite birati one koji vama pašu?
Imali ružne riječi koja paše za takove ljude?
Teško je naći koja paše za takove licemjere.
Karamatić vam je dobro rekao;
Žalit ćete vi za Čovićem,bit će opet kmečanja!

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  AC/DC
3 mjeseci prije

Moguce je da cemo zaliti.
Ali isto tako je moguce da cete i vi zaliti.
50-50

Geza
Geza
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Možemo samo tebe zaliti nhl kiselinom.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  AC/DC
3 mjeseci prije

Žaliti će te vi Baketom

Četnik
Četnik
Šta ti kažeš na ovo?  AC/DC
3 mjeseci prije

Respect

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Veći primjer štokholmskog sindroma je kad neka populacija maše turskim zastavama i kune se u drzavotvornost.😂😂😂

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Ima tu istine.
Licno sam daleko od toga.
Koliko sam zahvalan osmanlijama sto su nam islam donijeli i spasili nas od ataka i sa istoka i sa zapada,toliko sam i ljut na iste zbog toga sto su nas istavili istima za nekih 500 zlatnika.
S turcima imamo samo vjeru istu,ostalo je sve praznina.
Dakle,u pravu si za ovo.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Prije njih si bio dio tog istoka ili zapada,a feudi su ratovali u cijeloj Europi jer nacionalne države nisu postojale prije francuske revolucije. Kad veliku većinu svojeg populusa ubijediš da da je dizanje spomenika na Drini gdje sultan prešao, da groblja sa stećcima ne zovu kaurskim grobljima, da se ne stide svoga porijekla, da crkva krunisanja posljednjeg kralja nije džamija i da je islamska zajednica vrati onome tko će je održavati, da ne izmišljate slavenskom jeziku ime po ilirskim riječima “teče(tekuća) voda”, da ne zovu kralja onaj tamo vaš kralj i Bobovac onaj tamo vaš grad, da se ne diče turskim zulumom kao dankom u krvi i pravilom prve bračne noći, da se ne skrnavi lažima grb Borića i Kotromanića i još stotine primjera e tek onda i samo onda možemo pričati o zajedničkoj nam državi kako treba.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

In VERITAS PRALJKOVACA

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

U svoji zabiljeskama Porfirogenit pise….ima jedan narod u Bosni koji nisu ni pravoslavni ni katolici,posebnu crkvu ima tj Crkvu bosansku.
E to su ti famozni Bosnjani koje se danas na svakom koraku negira.
Svi pokusaji sa istocnih kao i sa zapadnih granica da ih se odvrati od “hereze” ne uspijevaju.
I da,Bosnom vladaju i Ban Kulin koji je u prvi mah pripadnik Crkve Bosanske ali vremenom i pritiscima, mnogi se vladari poslije deklarisu kao nepripadnici te iste crkve.
Stanovnistvo takve Bosne cine Bosnjani a vladari su bili i pravoslavni i katolici.
Naravno niko nikad nije pomenuo ni Srbe ni Hrvate sve do Nacertanija a zatim AU Monarhije.
Samo Bosnjani i to trebaju ovi tvoji da nauce.
Dakle,postoji Bosna,postoje Bosnjani i postoje pripadnici Crkve Bosanske,pravoslavci i katolici.
Stecci jesu obicno nadgrobni spomenici(ne i obavezno) bosnjanski tj prvenstveno pripadnika Crkve Bosanske,one grupe Bosnjana koja ugrozena kroz vijekove,dolaskom osmanlija,gotovo u cijelosti prihvata islam.
I oni jesu s pozicije islama kaurski spomenici,i to je vjerska kategorija ali ne umanjuje cinjenicu da su sa svjetovne strane bosnjacki tj bosanski spomenici.
I nemamo problem ni sa Bobanovcem ni kraljicom Katarinom koji su ustvari simboli i Bosne ali i potvrdjuju moju tezu da su bosanski katolici.
Ako izuzmemo taj period osmanlija i vjerski akcenat koji je bio dominantan svugdje u srednjem vijeku,mi,bosnjaci sadasnji smo ostali najdosljedniji svon nacionalnom bicu i ideji Bosne srednjovjekovne.
I na kraju kakav paradoks,da sada imamo u Bosni I hrvate i Srbe.
Zatim je Bosna ima svoj Ep sto je tada imala samo jos Grcka na prostoru Balkana,i opet je dokaz za bosanski jezik,jer bez jezika nema ni epa.
Zatim Uskufijev rjecnik bosansko-turski,prije Vuka Karadzica na 200 godina koji je posluzio kao osnova Vuku za sve ono sto je poslije uradio.
Danak u krvi je laz i o tome poslusaj Zukorlica i njegove elaboracije a pravo prve bracne noci je neislamsko djelo i teski grijeh koji su osma lije cinili kad su vjeru svoju ostavili i porocima se predali.
Zato su i propali.
Mada ja mislim da je to bilo sporadicno i rijetko ili ti mislis da je to bio standard i redovno?
Ali onda nemoj se ljutiti kada neki tvrde da ste ustvari vi turci (srbi i hrvati) a ne mi.
A tesko cemo vise o ideji zajednicke drzave naci zajednicku rijec.
Jer vi ste postali Hrvati i Srbi,volite vise Hrvatsku i Srbiju nego Bosnu,nas kao Bosnjake autohtone ne priznajete i svako malo zadajete Bosni smrtonosne udarce koji ce je ubiti kao i vas same ali i nas Bosnjake.
Ostalo nam je da ovako zivotarimo do nekih velikih,strateskih dogadjaja,a evo ih tu su,transhumanizam i sve sto ga prati pa mozda se nesto i dogodi sto ce pokrenuti stvari.
Mada sumnjam.
Preduboki su rovi kao i rane iz blize proslosti.
Sudbina je to ipak, a od nje se pobjeci ne moze

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Te teze i falsifikate objesi materi o rep. Perfirogenit u 9. stoljeću piše o nekome iz 11.stoljeća. To možeš svojoj krezuboj populaciji širiti ne bi li opravdali sve šupljake. Poluobrazovani tornjače.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Treba vas priznati za boosnjooke ali 2563. kad vam to ime bude trajalo duže nego ono što ste se pisali 500 godina. Eto kakvi ste i oni vas ostavili.

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Ne pitate se nizasto.
I ne trazimo dozvolu od vas kako cemo se zvati.
Dijalog ne pomaze ali smo apsolutna vecina i to cemo iskoristiti kao inerciju da platite za svo zlo koje ste nam ucinili a pogotovo u zadnjem naletu.
Pokusali ste i popusili,sveli se na 5% i postali apsolutna manjina.
Opet cemo vam birati Zeljka kao i dom naroda FBiH.
Idemo do kraja a 2563 doziviti necete.
Mozda jos ni jedan izborni ciklus.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Nije pitanje nikad kvantiteta nego kvaliteta. Prijetite 15miliona Srba I Hrvata oko sebe ,a još uvijek uvijek vas izvlace iz zemlje i sahranjuju na rate iz prošlog rata. Desetine hiljada viceva širom nekadašnje Yugoslavije vjerovatno je odraz islamofobije ,a ne mentalnog kapaciteta koji između ostalog trenutno pokazuješ. Ave boošnjook riječnog jezika. Da lakše razumiješ sikter jadničak

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Drago mi je da svracas da vidis sta sam ti porucio.
Nemas mira,ne mozes se opustiti a?
Neces ni moci,dok sam ja ziv i ovakvi kao ja.
15 miliona je bilo i prije 30 godina i zeleno svjetlo od MZ da nas rijesite i niste uspjeli.
Imamo svoju vojnu industriju,haubice i municiju.
Protivoklopno oruzje a i vecina nas iz perioda agresije je jos ziva.
Ne moze biti zivlja.
Dakle nije u pitanju kvantiten,nego kvalitet.
Boj ne bije svijetlo oruzje,vec boj bije srce u junaka.
Do tada,ja sa svojom porodicom izlazim na izbore iako nikad do sada nisam i glasam za Zeljka.
A ti usput smisli neki novi vic.
SKUTORE prljavi

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Pogledaj kroz prozor i otvori ga ako smiješ da udahneš dobro da vidiš sta je pexinluk. Kad već koristiš Njegoševe daj još koju o laganju i vjeri tuđinskoj poganoj. 😂😂 Podkapacitirana tornjačino ( isprike vrsti canis lupis familiaris).

Last edited 3 mjeseci prije by Veritas über alles
Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Meni pxinluk pripisujes a moj polno organ je cistiji od tvojih zvalja?!
Meni koji se pere pet puta na dan a ti izadjes iz wc i poslije velike i male radnje i ne operes ni ruke a kamo li uprljana mjesta?
Meni to kazes koji se kao mladic cedan i cestit ozenio i zenu koju niko ni pipnuo nije prije mene a ti ako si i ozemjen ne znas s koliko njih si nemoral pocinio a kad se zenom prodjes gradom,smiju ti se iza ledja oni koji su je povali nezbroj puta a zadniji put na djevojacko vece,inoc prije dolaska u kucu tvoj?!
Meni za koga nema sumnje cija su mu djeca u kuci i tebi koji ne znas sta ti je mozda u utrobi donijela iz posljednje noci djevojacke?
I pitam se sada,da li mi govorimo o istom pojmu pexinluka ili o njemu kao vrlini?

Orah od takvih uzeo ne bi a za zenu i obitelj da ti ne pominjem.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Možda se punila u pakaš. 🤷🏼‍♂️

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Mozda.
Ali kod tebe nema dileme kaurine.
I ti meni o pexinluku?
Pa sam si produkt najperverznijeg pexinluka i bez imalo stida i obraza se postavljas za ljudsku i moralnu vertikalu.
Da li si zi uopce ljudsko bice?

Lincoln
Lincoln
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

prdibeg beri svoju brigu. neces nam ti odredivati tko ce nas predstavljati

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Znaju to oni samo se prave ludi…znas kad svijet KAŽE uzp ili GENOCID onda se bunis bezveznom pricom ko grk u zatvoru

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Kako ti se babo pisao i u kojoj je partiji bio pa dobio stan u Zenici?

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Znas ti dobro istinu SKUTORU a stan sam dobio posto sam istjerao drugog SKUTORU iz njega koji je izasao iz njega i napao vlastiti stan.
Sa Ovnaka i Vjetrenice napo je vlastiti grad i sa nekih 10% pokusao ostvariti apsolutno pravo na njega i uknjiziti ga na paratvorevinu.

Eto odakle mi stan.
Zasluge ratne u odbrani domovine.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Ispravak: “škutore” bi bilo pravilno( no kad govoriš riječni jezik ne čudi me) . No nisam iz Huma, nego iz Vrhbosne ispod Hodidine tvrđave. 😘

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Velike mi ruke a mala tastatura pa promasim.
Skutor je skutor,latin je bio ostao latin.
Uvijek spreman udariti iza ledja.
Ali upamtili smo to.
Necemo se vise nikad opustiti.
Nemoj zamjeriti na “hrvatskome pravorijeku” i ponekoj pogreski jer ne mogu bas svaki dan pratiti silovanje zapadne varijante bosanskog jezika i izmisljanje rijeci kako bi se napravio vlastiti jezik.
Ali trudim se,ne?😉

Last edited 3 mjeseci prije by Beg
Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Pa pišeš na latinici hamalu podkapacitirani. Šta ima veze za velike ruke,nisi jedini,ima još primata sa velikim rukama. Evo ti 🍌da se smiriš.

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Kako ste samo podli i hinjavi,totalno vjestacki i izvitopereni.
Nista izvorno na vama pa je i primat za vas insan.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

To što pišeš u psihologiji se naziva projekcija. Poznati stari izvorni narode bez nošnje a da nije turska,bez pjesama o domovini, bez kuhinje a da nije turska, izvornih imena ali semitskih, bez zastave a da nije slicna turskoj, bez ičega što bi definiralo jedan narod. Jedina definicija prelivode iz više naroda. Niste jadan ni muslimani vecinom nego munafici obični, cast pravim muminima ali takvih je vrlo malo. Skupina podkapacitiranih, samodopadnih krezubih spodoba,spletkaroša,peksijanera bez obraza i časti. Nemoj se sekirati ,evo jos jedna 🍌. Barem naučiš malo vokabulara,astronomije,psihologije, gramatike u korospondenciji ,vidiš polako ali uđe nešto. 😘😘😘

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Ne moze druge posmatrati i proucavati osim neko ko je iskompleksiran svojim licnim i kolektivitetom kojem pripada,pexinlukom i sve to pokusati projicirati na drugoga,razlicitoga i obicno superiornijega.
Nikakvi enkliticki izrazi i vjestacko tzv strucno izrazavanje ne mogu sakriti tu frustraciju koja vremenom postaje toliko jaka da se danas definise kao psihicki poremecaj tj bolest.
Osnovna moja osobenost je moja vjera a sekundarna je pripadnost narodu bosnjackom i to samo iz razloga sto su poslije francuske revolucije,narodi postali nosioci suvereniteta drzava.
Musliman,neovisan od turaka,sa emocionalnom poveznicom s istima i naravno vjerskom jer kako rekose skoro svi zapadni filozofi ,Kant,Hegel,Nitzshe….. covjeka kao i kolektivitet u osnovi odredjuje njegova religija.
Cist i fizicki i duhovno za razloku od tebe koji je pun pexinluka i jednog i drugog.
Cist i kreposan kao i moja supruga,sto se ne bih smjeo za tebe i tvoju kladiti.
Zapitas li se nekad mozda,cije dijete hranis u kuci,da ga nije donijela u kucu kao posljedicu posljednje djevojacke veceri?
Mozes li zamisliti moju superiornost u odnosu na tebe?
Mogao bi naravno,da ne nemas taj kompleks pri sebi koji je se sada manifestuje kao teski dusevni poremecaj.
Nemas nista sto te cini covjekom,ni vjere ni cast,ni insanijeta ni morala.
Imas gore jos jedan dio samo za tebe😉

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Zato je valjda restauracija himena popularna u rajvosa😂😂😂 superioran 😂😂😂😂😂😂😂 evo ti još jedna 🍌 bezzubi torlo. Njih ne treba žvakati.

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Kakva muskost i moralnost?!
Zivotinje se bore do smrti braneci “cast” svojih zenki,a ti se time jos ponosis znajuci da si i sam produkt takvih”moralnih” standarda i djeca ti.
Zivotinje su za tebe insani i moralne vertikale.
Hajd sada koji smayli pa ispricaj zenki ovo i priupitaj je za ove stvari.
Ali reci joj da bude iskrena radi nje same jer ti s tim nemas problema.
Pa kako da ja budem iz istog naroda kao i ti?

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
3 mjeseci prije

Vidiš ta taj vaš umni sklop nikako ne korospondira sa normalnim svijetom. Normalno da nisi iz istog naroda kao ja. Vi niste narod, nakupina polupismenog otpada iz više naroda bi bila točnija definicija. Smanji pisanje po netu nego hanumu zabavi da komšo kakav ti ne ukine superiornost.😂😂 evo još jedna 🍌( špica se jede) bilmezu jadni 😘😘

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Ne pljačka nama već sebi uz pomoć dode i grobovnika

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲