Petak, 19 travnja, 2024

ČOVIĆ: U lipnju deblokada puta u NATO

Must Read

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izrazio je optimizam da će na summitu NATO, u lipnju Varšavi, biti aktiviran Akcijski plan za članstvo BiH u Alijansi /MAP/.

“Uvjeren sam da ćemo na summitu u Varšavi dobiti zeleno svjetlo za aktiviranje MAP-a. To je za mene osobno novi prioritet nakon predaje zahtjeva za članstvo BiH u EU”, rekao je Čović za “Dnevni avaz”.

Čović kaže da je optimist s obzirom na činjenicu da je BiH provela uspješnu reformu obrane, kao osnovnu pretpostavku za potreban korak u tom pravcu, kao i napredak u knjiženju vojne imovine.

“Na tehničkom nivou intenziviran je proces uknjižavanja vojne imovine. U procesu knjiženja, u raznim postupcima uglavnom u vezi sa imovinsko-pravnim pitanjima, nalazi se još značajan broj lokacija za koje se očekuje pozitivan rezultat…”, navodi Čović.

Prema njegovim riječima, dobra vijest za BiH jeste i pojačan interes Turske i arapskih zemalja, posebno Saudijske Arabije i Katara, za investiranje u BiH.

On je ponovio da je ključni interes BiH u procesu europskih integracija njeno gospodarsko uvezivanje sa EU.

Čović je potvrdio da će BiH biti domaćin redovnog summita lidera Brdo-Brioni procesa 29. i 30. svibnja.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -