Srijeda, 24 travnja, 2024

Čović: Sigurnosna situacija u BiH veoma je zabrinjavajuća, zahtjeva i složena

Must Read

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je trenutnu sigurnosnu situaciju u BiH vrlo zahtjevnom, složenom i zabrinjavajućom, te je naglasio kako su posljednja događanja pokazala i u kojoj mjeri ne funkcioniraju sustavi koji su trebali jamčiti apsolutnu sigurnost svakog građana i njihove imovine u BiH.

”Vidite koliko nam vremena nakon posljednjih događanja treba da dobijemo adekvatna izvješća i koliko različitih pogleda imaju različite sigurnosno-policijske agencije u BiH s različitih razina oko onoga što se radilo, kao i oko pokrenutih aktivnosti, smjena i određenih sankcija prema pojedinim nositeljima tih aktivnosti”, kazao je predsjednik HDZ –a BiH, koji danas u Mostaru sudjeluje na sjednici predsjedništva svoje stranke.

Po njegovu mišljenju, posljednja događanja “dovoljno govore u kakvom ambijentu živimo”.

”Naš ključni zadatak jeste da kroz parlamentarni rad, prije svega na razini BiH, sve temeljito sagledamo i otklonimo ono što se da otkloniti u ovo složeno uređenoj BiH”, kazao je Čović.

Dodao je i kako se ništa nije promijenilo u odnosu na “iskušenja koja su građani imali da bi kazali svoj stav”.

Čović je postavio i pitanje što je to popravljeno u odnosu na posljednji mjeseca dana, odnosno kakav je plan i što će se uraditi?

”Hoćemo li otvoriti i jedno novo radno mjesto da bi se ljudi imali gdje zaposliti? Kako ćemo riješiti i ostala pitanja?”, upitao se Čović.

Napomenuo je kako se na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH razgovaralo se i o tome na koji način BiH okrenuti prema Europskoj uniji, posebice jer se sada spominje kako bi naša zemlja mogla dobiti specijalni status.

”Nisam siguran da je to baš moguće tako, iako bih to želio svim srcem. Međutim, ako mi sami sebi ne uredimo odnose u BIH teško da će nam netko otvoriti svoja vrata da ovakvi uđemo u jednu tako veliku obitelj”, naglašava Čović.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH bilo je riječi o stanju u braniteljskoj populaciji te funkcioniranju zdravstvenog sustava BiH, o čemu će biti organizirane i javne tribine diljem BIH, nakon čega će HDZ BiH usvojiti dokument koji će biti sastavni dio jedne programske orijentacije te stranke za naredne izbore.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x