Published On: Čet, ožu 21st, 2013

Čović razgovarao u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s Moonom

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović razgovarao je u četvrtak, 21. ožujka 2013. godine, u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s veleposlanikom SAD u BiH Patrick Moonom.
Čović i Moon razgovarali su o aktualnim političkim prilikama te o tome kako riješiti nagomilana politička pitanja koja opterećuju normalno funkcioniranje Bosne i Hercegovine.
Na sastanku je ponovljen ranije iznesen službeni stav Veleposlanstva SAD u BiH da politički lideri trebaju zajedno i što žurnije raditi na ključnim izazovima s kojima se BiH suočava, a prije svega na reformama neophodnim da bi postala članica NATO-a i EU.
Umjerena i realna politika, spremnost na dijalog i suradnju u interesu BiH te svih njenih naroda i građana ocijenjeni su iznimno važnom i za budućnost BiH i njezinu integraciju u NATO i EU.
Komentirajući posljednja događanja u Federaciji BiH, predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović istaknuo je kako je krajnje vrijeme da se povuku potezi koji će omogućiti da imamo legalne i legitimne predstavnike u izvršnoj vlasti Federacije BiH kako bi počeli rješavati mnogobrojne nagomilane probleme.
Predsjednik HDZ BiH ponovio je stav kako je sadašnje stanje dosta složeno, da je pokazalo neodgovornost svih onih koji su na mala vrata koristeći različite institucije zloporabili izbornu volju hrvatskog naroda u BiH, te da zbog ovog stanja u FBiH ispaštaju svi građani BiH.
bljesak.info