Published On: Pon, lip 5th, 2017

ČOVIĆ: Priče o raspadu BiH trebaju nas stimulirati da bolje i brže radimo

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas da obeshrabrujuće analize o raspadu BiH treba da budu samo motiv političarima da brže i bolje rade na integriranju bh. društva.
Čović je danas nazočio promociji Zbornika radova znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem “Hrvati Bosne i Hercegovine – nositelji europskih vrijednosti”. On je kazao da bi naredna konferencija trebao odgovoriti na brojna goruća pitanja poput načina uređivanja zemlje po mjeri čovjeka i naroda.

On je prokomentirao i sve češće tvrdnje svjetskih analitičara da je neminovan raspad BiH. Kako kaže, najbolji odgovor svim analitičarima jesu ovakvi zbornici.

“Kao što govorimo o pozicioniranju jednog od konstitutivnih naroda kao nositelja europske vrijednosti, jednako sam uvjeren da na sličan način to mogu bit predstavnici bošnjačkog i srpskog naroda, kao i svi građani BiH”. kazao je Čović.

Istaknuo je da je uvjeren u to da je BiH kao država koja je priznata unutar njenih međunarodnih granica trajna kategorija. Dodaje da je samo pitanje kako se država može urediti i ući brže u proces europskih i drugih integracija.

“O tome je na najbolji način govoreno na konferenciji Brdo-Brijuni gdje smo na vrlo jasan način razgovarali sa svim kolegama iz okruženja i nositeljima tog procesa Hrvatskom i Slovenijom, kao is posebnim gostom, predsjednikom Njemačke”, rekao je Čović.

Zaključio je da sve obeshrabrujuće Analytics trebaju biti samo motiv političarima da brže i bolje rade na integriranju bh. društva.

Na pitanje da li Thompsonov koncert u Mostaru predstavlja “europske vrijednosti”, Čović je rekao da svatko o takvim koncertima ima stajalište pa tako i organizatori koncerta.

Osvrnuo se i na nepostojanje parlamentarne većine u BiH ponavljajući da se ona prilagođava svakodnevnici u našoj zemlji.

“Već duže vrijeme mi nemamo parlamentarnu većinu koju smo uspostavili prije dvije godine. To će nas pratiti do kraja izbornog ciklusa”, kazao je Čović.