Published On: Pet, srp 1st, 2016

ČOVIĆ OTKRIO: Što je Merkel poželjela da joj za rođendan poklone članovi Predsjedništva?

Dragan Čović, član Predsjedništva BiH, danas se u Berlinu, zajedno s ostalim članovima Predsjedništva BiH sastao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Čović je zadovoljan i kaže kako su sastanci bili ugodni i konstruktivni.

“Izuzetno sam zadovoljan, bio je ovo jedan prijateljski susret i ovo je nagovještaj maksimalne podrške i ohrabrenja”, rekao je za Klix.ba Čović.

Jedan od ključnih zaključaka je da se do 17. srpnja mora završiti s prilagodbom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

“Mi to moramo završiti ma što tko o tome mislio jer nam je to ulaznica za europski put. Bez toga je jasno da će se naš put ka EU razvući, te da bi bilo krajnje rizično za nas da se to ne uradi”, naglasio je Čović.

Vlada Njemačke spremna je pomoći pri otklanjanju određenih manjkavosti SSP-a, posebno kroz pomoć bh. poljoprivrednicima.

“Vrlo jasno je stavljeno do znanja da je rok 18. srpnja. Kada smo pošli gospođa Merkel nas je zamolila da je za njen rođendan obradujemo viješću da je SSP usvojen”, kaže Čović.//HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>