Published On: Pet, ruj 3rd, 2021

ČOVIĆ: Konstitutivni narodi i njihovo legitimno predstavljanje temelj Daytonskog sporazuma

U Domu HDZ-a Bosne i Hercegovine u Mostaru održan je sastanak predsjednika HDZ-a BiH i zamjenika predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragana Čovića i veleposlanice Savezne Republike Njemačke Margaret Uebber.

Na današnjem sastanku razgovaralo se o svim aktualnim i tekućim političkim pitanjima o kojima se intenzivno razgovara već duže razdoblje.

Čović je istakao stavove o svim otvorenim pitanjima, posebno na razini visokih političkih susreta u pogledu Izbornog zakona BiH te “nužnosti uklanjanja svih oblika diskriminacije i pokušaja dominacije”, priopćeno je iz HDZ-a BiH, prenosi N1.

“Ustav BiH jasno precizira konstitutivne narode i njihovo legitimno predstavljanje kao temelj Daytonskog sporazuma. Uz pojačan dijalog svih političkih predstavnika te uključenost i medijaciju, prije svega EU i njezinih institucija, politički dogovor i održivo rješenje koje približava Bosnu i Hercegovinu punopravnom članstvu u EU je obveza i ključni vanjskopolitički prioritet“, rekao je predsjednik HDZ-a BiH.

Također, Čović je izdvojio snažnu opredijeljenost i daljnji napredak NATO savezu kao “sigurnosnom okviru koji bi osnažio Bosnu i Hercegovinu i dao dodatnu dimenziju u ekonomskom i gospodarskom smislu u privlačenju novih investicija u različite oblasti”.

Čović i veleposlanica Uebber razgovarali su i o odnosima BiH i Savezne Republike Njemačke te izrazili zadovoljstvo strateškog partnerstva između ove dvije zemlje uz jačanje i podizanje takve suradnje na još veću političku i diplomatsku razinu.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x