Published On: Sri, stu 23rd, 2016

ČOVIĆ: Ključna stvar je povjerenje koje smo potpuno izgubili


Posljednji u nizu tri lidera vladajuće bh. koalicije, nakon zajedničkog sastanka obratio se Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH, koji je također govorio o temama zajedničkog sastanka.
Čović je kazao kako će HDZ BiH učiniti sve da nitko nema razloga kazati da ova stranka nešto blokira i da se ne može sa stola uzeti samo nešto što nekome u danom trenutku odgovara, jer je sve to interes stranke ili pojedinca, javlja Fena.
Tijekom razgovora kaže da je apostrofirao zašto ranije dogovorena pitanja nisu riješena navodeći da je i dva mjeseca nakon izbora situacija kao da je u tijeku izborna kampanja, “gdje svako prepričava što bi tko trebao raditi”. Čović je zagovornik ideje da se što manje u javnost iznosi ono što je negativno, odnosno da se promoviraju pozitivne stvari djelovanja vlasti na federalnoj i državnoj razini.
“Mislim da ćemo tako početi ubrzanije rješavati probleme. Godinu i pol dana je ispred nas što možemo iskoristiti jer nema izbora. Pri tome je ključna stvar povjerenje jer smo ga potpuno izgubili”, rekao je Čović.
Kroz rad izvršne i zakonodavne vlasti vladajuća koalicija, naglasio je, treba provesti dana obećanja. Zato će se lideri HDZ-a BiH, SDA i SBB ponovo sastati u ponedjeljak, kada će o ključnim pitanjima u Federaciji i BiH nastaviti razgovarati i s nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti ispred tri stranke kako bi za ono što se dogovori svi preuzeli obvezu i da se te utvrđene stvari stave na dnevni red sjednica parlamenata.
“Prije toga složili smo se da svatko svoje suradnike pozove s ciljem da se analiziraju sva pitanja, koja su ranije javno usuglašena, ali do sada nisu realizirana. Na taj način znat ćemo prioritete koji će ići u proceduru”, kazao je Čović novinarima u Sarajevu nakon sastanka./Fena/HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>