Ćosić svjedočio Leutarovoj likvidaciji, poslušajte zbog čega je nevin ležao u zatvoru

Na jučerašnji dan, prije 23 godine, od posljedica atentata, preminuo je tadašnji zamjenik ministra Federalnog ministarstva unutarnjih poslova Jozo Leutar. U povodu godišnjice smrti, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na njegovom grobu u groblju Masline u Mostaru.

Vijence i svijeće, uz izaslanstvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, položili su i izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko–neretvanske županije i Županije Zapadnohercegovačke.

Podsjetimo, doministar Jozo Leutar se, 16. ožujka 1999. godine, u službenom automobilu kretao na posao kada je u 07.45 sati ujutro u sarajevskom naselju Ciglane eksplodirala naprava postavljena na njegovo vozilo. Preminuo je u Univerzitetsko kliničkom centru Sarajevo 28. ožujka 1999. od posljedica ranjavanja u eksploziji njegova službenog automobila.

S Leutarom je tada u vozilu bio osobni vozač Željko Ćosić, koji je 777 dana nevin odležao u zatvoru. Zbog čega, možete poslušati u razgovoru za Radio Herceg Bosne s Mirjanom Šimunović.