Published On: Pet, ruj 15th, 2017

ČOLAK: Deklaracija o Pelješkom mostu ne može proći u Domu naroda

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak ocijenio je potpuno nepotrebnom odluku Zastupničkog doma u vezi s Pelješkim mostom i izrazio uvjerenje da ovakva deklaracija ne može proći u Domu naroda.

“Ali je sasvim izvjesno da može proći jedna druga deklaracija, posve drugačijeg sadržaja”, rekao je Čolak za zagrebački Večernji list, izdanje za BiH, ne iznoseći više detalja o deklaraciji o kojoj bi se mogao izjašnjavati Dom naroda.

Prema Čolakovim riječima, deklaracija Zastupničkog doma kojom se od Hrvatske traži da obustavi aktivnosti na izgradnji Pelješkog mosta nepotrebna je i samo podiže napetosti.

“Zapravo je najlošije što se ne rješavaju najvažnija pitanja u BiH”, istaknuo je Čolak i dodao da se ovakvim odlukama samo još više udaljava od mogućih kompromisa.

Predsjedavajući Doma naroda smatra da je deklaracija o Pelješkom mostu, koja je usvojena bez podrške hrvatskih zastupnika, donesena u dobrom dijelu u svrhu predizborne kampanje i da iza toga stoje neki drugi interesi.

“Nije dobro što što su u Zastupničkom domu prevladale poruke da Pelješki most šteti BiH, što nema veze sa zdravim razumom”, zaključio je Čolak.