ČITATELJ: NE DAJTE IM NAŠU ZEMLJU – Zbog čega Arap iz Saudijske Arabije otvara firmu u Jajcu!

 

Poštovani, želim javnosti Jajca podijeliti informaciju koju imam, a koja je provjerena i iz pouzdanih izvora iako bi najbolje za sve nas bilo, da nije istinita.

Radi se o tome da iz još uvijek nepoznatih razloga (zasada jedan) Arap iz Saudijske Arabije otvara firmu u Jajcu. Prema tim informacijama, jedan notarski ured u Jajcu je već pripremio dokumentaciju za osnivanje firme tako da se ovi navodi lako mogu provjeriti.

Postavlja se pitanje zbog čega se ta firma otvara u Jajcu? Da li imaju planove s općinom Jajce ili će individualno djelovati?

 Prema  praksi u Sarajevu i drugim općinama, sigurno nije u pitanju investicija od koje će naši sugrađani dugoročno imati koristi, nego u pozadini stoji uzimanje onog najvrijednijeg što imamo, a to je naša zemlja.

Zemlja naših djedova i pradjedova koju  jedino na firmu oni mogu kupiti, s ciljem kako bi došli u ove krajeve i postali dio naše svakodnevnice.

Da li se to radi planski od strane nekih vjerskih i političkih struktura kako bi se u ove krajeve unio još veći nemir? Vjerovatno DA.

Zar još i to treba našoj općini u situaciji kad i pored tih stvari imamo puno problema sami sa sobom. Zar nam treba dodatno ulje na vatri koja zadnjih godina u Jajcu sve više tinja, što zbog inata jednog, što drugog naroda.

Teško da ću uopće ja kao pojedinac učiniti da izbjegnemo nešto što neko planira s nama, ali Jajčani, osobito oni koji možda misle Arapima prodati svoju zemlju, trebaju dobro razmisliti kud bi nas to odvelo, Pare koje bi za to dobili ne mogu biti vrijednije od posljedica do kojih bi moglo doći.

Svi vi koji možda radite na tome da Arape trajno dovedete u Jajce, neprijatelji ste ovog grada, ne želite dobro ni Bošnjacima, ni Hrvatima, ni Srbima, ni ostalima, a samim tim ni sami sebi.
Svi vi koji Arapima prodate zemlju u Jajcu, ne želite dobro ovom gradu.
 Prodati ćete se za Judine škude.
 Ako već prodajete, budite odgovorni i tu zemlju ponudite nekom od naših sugrađana iz Jajca ili nekom od naše dijaspore, možda vam plati isto toliko.
 A oni nek dođu, vide i odu. To im ne možemo zabraniti.
GRAĐANIN JAJCA