Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

CIK raspolaže popisom od 50.000 Lijanovićevih kupljenih glasača. Razmišlja se o kaznama većim od 3000KM

Must Read

Središnje izborno povjerenstvo (CIK) raspolaže popisom CIPS osobnih iskaznica, (ličnih karti) plaćenih glasača NSRZB-a, koje mu je pribavila SIPA operativnim radom na području Hercegovine ali i jednim djelom Bosne naseljenim preteženo Bošnjacima. Budući da se radi o kriminalnom djelu ogromnog razmjera CIK je zatražio od Vrhovnog suda FBIH, hitne naputke o visinama mogućih kazni i sankcija kako za stranku, čiji bi rad nakon izbora trebao biti zabranjen, tako i za glasače s popisa. Radi se o 5 milijuna maraka visokom ulogu, novcu zasad nepoznatog porijekla za koji se sumnja da dolazi iz samog federalnog proračuna. Tek nakon izbora, bit će jasno tko od onih sa spornog spiska koji su glasovali za Lijana doista i jesu prodali glas Lijanoviću budući da svaki glasač, kao dokaz da je glasovao, Lijanoviću ne donosi fotografiran listić, nego zaokružuje kombinaciju imena na NSRZB listi prema unaprijed dogovorenoj kombinaciji, pri čemu se naknadnim brojanjem utvrđuje da je isti izvršio ono za što je plaćen.

Podsjećamo, prošli tjedan CIK je objavio da će kazne za glasače za koje se utvrdi da sudjeluju u kaznenom procesu prodaje i kupovine glasova biti preko 3000 KM dok će oni koji organiziraju kupoprodaju glasova biti kažnjeni zatvorskom kaznom.

Iz NSRZB, kriminalne organizacije najjačeg mesarskog lobija u državi, cijelu stvar nastoje izignorirati i ljude, kojima prijete kazne od nekoliko tisuća maraka uvjeriti da se nemaju čega bojati.

Kako se da isčitati iz internetskih komentara, Jerko Lijanović nije isplatio obećanih 100 KM svojim glasačima niti za posljednje državne izbore pa nije jasno na koji način planira uvjeriti buduće glasače da će im naknade biti isplaćene.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -