Published On: Fri, Mar 3rd, 2017

ČAVKA: Konce u BiH još uvijek vuče paraobavještajna struktura u Sarajevu koju se povezuje s političkim ubojstvima

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Oleg Čavka posljednjih je tjedana u fokusu pažnje ovdašnje javnosti.Čavka je na televiziji N1 govorio o razlozima medijskog interesa za njegove slučajeve, postupke i istrage.

Drugi put u posljednjih nekoliko mjeseci se protiv njega otvarala kaznena istraga, ali Disciplinska komisija nije ga suspendirala.

“Ja sam u svojoj karijeri koja traje od 2005. godine navikao na prašinu. Prate me prašine zbog velikih predmeta na kojima sam radio, a radio sam najteže predmete i svašta sam prošao i svašta vidio i čuo. Ovo sad što se događa je kulminacija loših stvari koje se događaju u pravosuđu BiH, ali čini mi se da smo na putu raspleta i na putu za neke promjene koje su evidentno neophodne u tužiteljstvu i pravosuđu. Od predmeta Zijad Turković sam pod stalnim udarom i trpim dva-tri kaznena postupka koja su do sada bila uglavnom bezuspješna”, kazao je Čavka.

O tome kome “smeta”, kako je sam govorio, Ćavka je rekao: “To je teško i složeno pitanje. BiH još od rata pa na ovamo djeluje u sjeni jedne paraobavještajne strukture koja strahovito vuče konce i danas i koja je djelovala tijekom rata i dijelovi te službe su izuzetno aktivni i imaju uporišta u svim segmentima društva. Te obavještajne strukture su umiješane u puno loših stvari koje su se događale u Sarajevu naročito tijekom rata i zbog sumnjivih događaja koja se etiketiraju kao politička ubojstva”./HMS/