Published On: Uto, velj 1st, 2022

ČAVARA: Sva rješenja koja smo nudili nisu bila prihvatljiva SDA i njihovim satelitima, koji zagovaraju unitarnu BiH

Predstavnici hrvatskih i bošnjačkih stranaka u Bosni i Hercegovini na pregovorima u Neumu nisu se uspjeli dogovoriti. Pregovore su inicirali predstavnici međunarodne zajednice radi postizanja dogovora o izmjenama izbornog zakona. Trebali bi se nastaviti ovaj tjedan u Sarajevu, a preostalo je malo vremena jer bi se izbori trebali održati u listopadu. O tome se večeras razgovaralo u HTV-ovoj emisiji Otvoreno…

Elmedin Konaković, predsjednik bošnjačke stranke Narod i pravda, rekao je da pregovori nisu propali, ali da u Neumu nisu uspjeli. Međutim, dodao je da su došli do nekih načela oko kojih se svi slažu.

– U ta tri dana nismo došli do konačnog rješenja, ali se oko velikog broja načela slažemo. Mene to djelomično ohrabruje, međutim, za taj završni iskorak morat ćemo napraviti jedan ozbiljan i hrabar korak naprijed, poručio je.

Odnosi pogotovo između SDA i HDZ-a dodatno otežavaju stvar, ali smo nekako svjesni da će biti mnogo teže ako se ne dogovorimo, dodao je Konaković.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara rekao je da postoji puno dezinformacija oko ovih pregovora i oko toga što treba učiniti po pitanju izmjene zakona i određenih ograničenih promjena ustava BiH i Federacije.

U BiH treba prvenstveno provesti odluku ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju i zastupanju svih konstitutivnih naroda, a onda isto tako provesti sve presude suda iz Strasbourga, rekao je Čavara.

Rekao je i kako sva rješenja koja su nudili u zadnjih šest mjeseci nisu bila prihvatljiva SDA i njihovim satelitima, koji, kako je rekao, zagovaraju unitarnu BiH.

Izv. prof. dr. Vlade Simović s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Banja Luci rekao je da bi se više usmjerio na aspekt izmjene izbornog zakona o kojem se, kako je ustvrdio, malo priča – pitanje izborne formule, pitanje izbornog praga, pitanje kompenzacijskih mandata koji su “ozbiljan predmet ismijavanja demokracije u BiH”… Tim izmjenama moglo bi se stvoriti stabilan parlament i skupštine, dodao je.

Također je rekao da je skeptičan oko toga da će hrvatska i bošnjačka politička elita unutar Federacije postići bilo kakvo rješenje.

 Ne mislim da je Neum bio nekakav svijetao iskorak prema tome – naprotiv, mislim da je to samo dodatno zacementiralo jedan već prilično radikaliziran sukob zbog kojeg nismo u mogućnosti izmijeniti one dijelove izbornog zakona koje bi bilo itekako bitno promijeniti da bi se došlo do stabilnih i funkcionalnih vlada, poručio je Simović.

Knežević: Izetbegović napustio pregovore; Konaković: Nije točno

Domagoj Knežević, savjetnik ministra vanjskih poslova RH za BiH, rekao je da je Republika Hrvatska od samog početka podržavala ovu vrstu pregovora kako bi se riješila promjena izbornog zakona kako bi dobili temelj za odredbe koje su bile zagarantirane hrvatskom narodu kroz Washingtonski i Daytonsko-pariški sporazum i sve kasnije dogovore postizane uoči formiranja BiH onako kako ona izgleda danas.

Najveći dobitak tih pregovora u Neumu je mišljenje Venecijanske komisije koja je izravno potvrdila da jedan od modela koje su ponudili eksperti Hrvatskog narodnog sabora u sebi akceptira implementaciju i slučaja Ljubić ustavnog suda BiH i slučaja Sejdić-Finci koji je donio Europski sud za ljudska prava, rekao je Knežević.

Dodao je da nije vidio da su sarajevski mediji jednom riječju spomenuli to mišljenje Venecijanske komisije.

Gospodin Bakir Izetbegović prije deset je dana govorio kako će oni prihvatiti svako rješenje koje će prihvatiti Venecijanska komisija. Međutim, prema nekim našim informacijama, nakon što je izneseno to mišljenje Venecijanske komisije, gospodin Izetbegović je napustio pregovore i, izgleda, zaboravio na tu svoju izjavu koju je dao prije samo deset dana, rekao je Knežević.

Konaković je pak rekao kako nije točno da je Izetbegović napustio pregovore.

Vladate poluinformacijama ili dezinformacijama i to nam ne pomaže, rekao je Konaković.

Lučićeva usporedba s Miloševićem i Karadžićem; Konaković: Strašno

Prof. dr. sc. Ivica Lučić iz Instituta za povijest rekao je kako je vrlo jednostavno osigurati legitimitet izbora predstavnika hrvatskog naroda u Predsjedništvo – samo se treba držati ustava.

Ustavom je jasno definirano da je BiH država triju konstitutivnih naroda – Hrvata, Bošnjaka i Srba; ostalih – i to malim slovima ostalih, iako neki pokušavaju sada ostale pretvoriti u nekakav poseban nacionalni entitet, što nije – a to su pripadnici nacionalnih manjina, i njih je negdje 3 posto; i još je ostalo 0,7 posto ljudi koji se nisu izjasnili da pripadaju jednom od ta tri konstitutivna naroda, rekao je Lučić.

Dodao je da s hrvatske pozicije uopće ne bi razgovarao o promjenama ustava, već bi samo tražio da se izborni zakon uskladi s ustavom.

Lučić je bio kritičan prema SDA-ovom zagovaranju građanskog modela.

Ne radi se ni o čemu građanskom, radi se o unitarnom modelu, pokušaju da se po istom obrascu kako je to radio Slobodan Milošević sredinom i krajem osamdesetih godina… A sjetimo se da je Radovan Karadžić 1990. i 1991. godine zagovarao građansku Jugoslaviju i građansku BiH, rekao je Lučić.

Konaković je uzvratio rekavši da je “strašno” što radi Lučić uspoređujući neke procese u BiH s onim što su radili ratni zločinci te da a priori odbija te teze.

Poručio je i kako je konstitutivnost hrvatskoga naroda vrlo važna te da nikome ne pada na pamet da iz ustava briše hrvatski narod.

Nažalost, to nije istina. Možda njemu ne pada, ali imate hrvatskog člana Predsjedništva koji zagovara dokidanje konstitutivnosti, Željka Komšića, uzvratio je Lučić.

Simović: Negacija pluralnosti – put ka propasti

Simović je rekao da je BiH izrazito pluralno društvo sa složenim uređenjem, te da je to osnova iz koje se mora pregovarati dalje.

Negacija toga ili pokušaj da se stvori nešto potpuno suprotno tome zapravo je put ka propasti BiH i mislim da sve struje koje teže negiranju ovakve složenosti BiH čine joj loše, dodao je.

Lučić: Nitko ne želi igrati s namještenim kartama

Lučić vjeruje da je moguće da jedan ili dva naroda bojkotiraju izbore.

Naravno da je moguće, nitko ne želi igrati s namještenim kartama, rekao je./HMS/

 

guest
101 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Nino Shurter
Nino Shurter
3 mjeseci prije

Moj konakoviću. Ko je tebe uopće i doveo u neum? Idi nazad kući i kradi po sarajevu. Zajedno sa svojim gazdom kakirom.

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  Nino Shurter
3 mjeseci prije

Ma nema dogovora.Unitarna je cilj.Pun je lazi.Sve sto je kazao slagao je.Maze nekome oci , ali Lucicu ne moze, zato sto se razumije u stanje bih do tancina.Jedoni spas je ne izici na izbore i obnoviti HB . Oni smatraju da je Bih njihova.Prave kalifat.Hoce li uspjeti pitanje je sad???
.I MZ im dosta pomaze…

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Kiklop
3 mjeseci prije

Obnovite HB u vitezu ,onda vam nema izlaza vanka😂😂😂

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
3 mjeseci prije

tad ćeš ti biti na putu za Istanbul..tako da Karadžićevo prorokovano o mogućnosti nestanka muslimana u Bosni i Hercegovini neće izostati ,,da te podsjetim.

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Ne ozbiljno ,kako cete maknuti iz viteza kada su isilovci oko vas ,pogledaj mapu 😂😂

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
3 mjeseci prije

Tko tebe i za sta pita..???? Dalje od Bugojna nisi vidio…

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
3 mjeseci prije

Ma kakve su zločine pravili ma kakvi svetosavski DJIKANI…ma boje se vratiti…

Mexico
Mexico
Šta ti kažeš na ovo?  Kiklop
3 mjeseci prije

Neće i nemogu uspijet jer im je onda tabutijada! Baliye se umislili da su sila a nisu!

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Mexico
3 mjeseci prije

vidjet ćemo a do tad neka PŠK 🖕 🖕

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Nino Shurter
3 mjeseci prije

Ništa bez unitarne Bošnjačke države BIH

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Nino Shurter
3 mjeseci prije

A oće li BITI izbornog za Legitimnog i sta od trećeg… ali ne prsta od Dode i do malog od BAKETA

Neron
Neron
3 mjeseci prije

Usporedba sa Miloševićem i politikom s početka 90 ih itekako ima “pokriće” ,jer i Milošević je u početku bio “mirotvorac” i imao punu podršku međunarodne zajednice u očuvanju Jugoslavije na štetu ostalih naroda , tako da je lučić samo potvrdio ono što sam ja odavno primjetio ali ipak je drugačije kad to izjavi doktor političkih znanosti , politika Bošnjaka i Bakira Izetbegovića neminovno vode raspadu BiH ma koliko god se konaković “pjenio” i govorio da je Bosna “vječna” , ništa nije vječno pa ni posljednja “kolonija” na svijetu BiH

Last edited 3 mjeseci prije by Neron
Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Neron
3 mjeseci prije

Jbo vas Milosevic..
Jugu je razbucala Nazzi Nemacka..sa domacim podguznim muhama i izdajnicima..
A to sto nazzisti danasnji (uvek bili..i uvek ce biti) hoce da operu svoje zverske i krvave njuske i celjusti..to mozete sa sve Hagom..(osnovao BND SS GESTAPO a finansira Saudi Arabija 90%) da po-pušite qurac..

Nino Shurter
Nino Shurter
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
3 mjeseci prije

Naravno. I razvalili su srbiju i srbe. Evo sad došlo vrijeme da se razvale hrvati. I razvaljuju ih. Bili su dobri njemcima dok se nije preko hrvata dokusurila jugoslavija. Sada ste u eu. Vazal i sluga i gotovo. A sad pravimo prvu islamsku državu u evropi. Hiitlerov plan iz 1941.

Kresimir !. Zivili
Kresimir !. Zivili
Šta ti kažeš na ovo?  Nino Shurter
3 mjeseci prije

Samo pravite na 23% ,a za ostalo pusku u ruke OSU,NE,CENO GO,VN,O IZDAJNICKO !!

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !. Zivili
3 mjeseci prije

Možda je čoek u pravu, krešo?

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Nino Shurter
3 mjeseci prije

Jadni Serbi…sve mi suze niz leđa lete od žalosti za njima..😀

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
3 mjeseci prije

1300000 MUJA IZMEDU I MILIONA SRBA I 4 MILIONA HRVATA!!!!MISLIM DA SE ISILOV OKHHOT NECE DOBRO PROVEST.

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Kad dođe moment neće in ni njemačka ni amuri pomoći.

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
3 mjeseci prije

Plakaćete i vi. Ne sekiraj se.

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
3 mjeseci prije

Kod Serba vlada kolektivna amnezija i šizofrenija ,sve su zaboravili…ne sićaju se više ni da je Kosovo njihovo bilo..😛

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
3 mjeseci prije

Srebrenica je njihova

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Silvertown.

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  Ištvan
3 mjeseci prije

Ima li u cro kakvih lješeva da u silvertown prebacimo. Nema veze dna. Ionako ćemo slagati.

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Ištvan
3 mjeseci prije

e to je već bahlinska rabota

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

100% njihova. Ali za pare, da ih malo podupremo?

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Ištvan
3 mjeseci prije

bit će kmečanja , zagarantirano.

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
3 mjeseci prije

Ima istine o amneziji.

Tornjak
Tornjak
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
3 mjeseci prije

Pitam se samo ko tebi ove pluseve puca. Pa ti brate protiv Njemaca a radis kod njih za minimalac! A pojma nemas ni o cemu!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Neron
3 mjeseci prije

Čim su muslimani instalirali komšića počeo je raspad BIH.Mogu oni sada pričati i glumiti šta god hoće ,ali to im je istina od koje ne mogu pobjeći Što je najgore oni ništa nisu postigli birajući predsatavnika hrvatima osim što su doprjenjeli mržnji.Čini se da im je to i bio cilj ,,zavadi pa vladaj.
Promjena izbornog zakona ili svak sebi.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Treba onog Komšića istjerati iz presedništvs i Bakiru dat do znanja da su Hrvati ravno pravni sa Bošnjacima u FBIH i da Bošnjaci ne prevladavaju Hrvate i sve će bit ok

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Komsic.Pa pokusaj budalu ubijediti da je bidala.
Nema sanse.

Mexico
Mexico
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Neće ništa biti “OK” dok baliye ne dobiju šaku u glavu a mi vratimo našu HR Herceg Bosnu!

Nino Shurter
Nino Shurter
Šta ti kažeš na ovo?  Neron
3 mjeseci prije

Da su hrvati bili uz miloševića do ovoga ne bi došlo.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Nino Shurter
3 mjeseci prije

Ono što je radio Milošević s tzv. mitinzima bratstva i jedinstva, tzv. jogurt revolucijom, oduzimanjem državnih nadležnosti od SIV-a, podržavao Raškovića, Martića i Babića na stvaranju SAO u Hrvatskoj itd., je bio početak stvaranja velike Srbije. Eto smo mi Hrvati s vama Srbima i Miloševićem trebali praviti veliku Srbiju. Inače da se razumijemo, današnja politika muslimana i njihova vodstva je perfidnija od Miloševićeve.

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
3 mjeseci prije

Kakva ba velika srbija. Jednostavno hrvati su morali slušati vatikan i njemačku i gotovo. Gdje je sad taj vatikan i njemačka? Okrenuli leđa hrvatima.

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Ištvan
3 mjeseci prije

Malo zanosiš ,al haj sad.

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  Nino Shurter
3 mjeseci prije

Najveca greska Hrvata sto smo izisli na izbore.
Nismo ni svjesni bili da ce nas prodati.Tudjman.Granic,Sanader, njonjo itd.Dok su Crnogorci napadali Dubrovnik Dubrovcani su pili kavu, a Hercegovci bili na prvim linijama odbrane.

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Nino Shurter
3 mjeseci prije

Jesu uz Karadzica…

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  Neron
3 mjeseci prije

Ima tri opcije:
1.Ne izici na izbore
2.Obnoviti HZHB
3.Rat kao najgora opcija
4.Ne postoji vise niti jedna opcija ako ne zelimo robstvo.

Last edited 3 mjeseci prije by Kiklop
Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Kiklop
3 mjeseci prije

Kako god krenete ne valja.

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
3 mjeseci prije

kao da će se tebe pitati ,bit će kmečanja zagarantirano.

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
3 mjeseci prije

Interesuje me koliko si ti procitao knjiga ili kada ti je knjiga zadnji put bila u rukama , ali otvorena.???

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Kiklop
3 mjeseci prije

Kakve knjige seljacino ,

Neron
Neron
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
3 mjeseci prije

Valja ,Žepče je primjer kako je “šačica” bojovnika posramila armiju BiH i mudžahedine

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
3 mjeseci prije

Koja rjesenja??
Vi imate samo zahtjeve koji bi obezbjedili dozivotnu vladavinu adezea i etnicki cistu izbirnu jedinicu.
Ako se to nece prihvatiti prijetite nekakvim bojkotom koji mi prizeljkujemo.
Od toga nema nista,ali mi se nadano da ce ovi uzepeovci odrzati rijec i bojkotovati izbore. Bolje stvari ne bi bilo.

Faraon Murat
Faraon Murat
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
3 mjeseci prije

Kod tebe je IQ manji od broja cipela,vi bez Hrvata neznate vodit ni mjesnu zajednicu,a kamoli državu. Vidiš ti kako ti sadašnja glavna kasaba izgleda?A nekad davno kad su tu bili Srbi I Hrvati bio prelijep olimpijski grad.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Faraon Murat
3 mjeseci prije

Od prelijepog olimpijskog grada napraviše kasabu cijelo vrijeme mantrajući pa rat je bio ,pa agresor ,pa …… 27 godina poslije rata. Da se razumijemo poznajem cijeli grad,svaku ulicu od prije rata,a i poslije rata.

isilgamad
isilgamad
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Drito u sridu!
Kapa do poda majstore.
Sve potpisujem!
Sad su tu afroazijati,sandžosi i istocnobosasnskobrdski.
Nekad bilo sad bivsi grad u bivsoj drzavi!
Sad kasaba,mahala,sarylabad,saraykabul,najnoviji pazar,guzno crijevo saraystansko-ili ti supak vilajet i to onaj najtamniji!
Ukratko dno-dna!

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  isilgamad
3 mjeseci prije

Doći će i njima kraj.

bih
bih
Šta ti kažeš na ovo?  isilgamad
3 mjeseci prije

nek nema uzp-ovaca

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  bih
3 mjeseci prije

Nek nema islamista i mudžahedinaZa ostalo će mo lako.

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  isilgamad
3 mjeseci prije

Ne cudi me da ti mrzis Sarajevo,bilo bi mi cudnije da mislis drugacije

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Što si poznavo, poznavo si, draga istino.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Ištvan
3 mjeseci prije

👍

Last edited 3 mjeseci prije by Veritas über alles
Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

To im je bio i cilj.Napraviti sto
vise djamija nego tvornica.Gdje je djamija to je nade…

Last edited 3 mjeseci prije by Kiklop
Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
3 mjeseci prije

Sarajevo je jos lijep grad,u stvari jos ljepsi…Ali ne cudi me da ti mislis kako vec mislis.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
3 mjeseci prije

Nisi ti odavno vidio Sarajevo,zadnji put prije rata
Ti negdje u stranoj zemlji mlatiš po tastaturi i primaš socijalu,nemaš ti pojma ni o čemu.

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Da u stranoj zemlji I za tebe ,hrvatskoj,tj.Puli

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
Šta ti kažeš na ovo?  Faraon Murat
3 mjeseci prije

Uzepeovac,ne smaraj.

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
3 mjeseci prije

i nebi za sva vremena raskstiti s bahliđžanima

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Rece katolicki pidofil😂😂

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
3 mjeseci prije

muhamedovac koliko si imao godina kada te muhi zlostavlja ,nije ti lako s hašišarom Muhijem

Mujaga
Mujaga
3 mjeseci prije

Najvecu snagu HDZ crpi iz mogucnosti da ucjenjuje.
Ako se to dokine i omoguci napredak cijele drzave bez saplitanja nogu ovo moze biti Kalifornija.
Na sve tri strane postoje vrlo pametni mladi ljudi, sama cinjenica da smo prezivili rat nas je ucinila zilavijim i visprenijim. Nasa privreda se podize, treba nam vise istinske vjere u Boga, vjerovanja u sebe i ljubavi prema zajednickoj drzavi.

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Mujaga
3 mjeseci prije

I smaknut komšiće ..bilo bi nade a ovako 🖕

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Mujaga
3 mjeseci prije

Ture, takvi kao ti su najopasniji. Pod krinkom građanskih principa bi dokinuli značaj DN te time de fakto i de jure F BiH pretvorili u isključivo muslimanski entitet s Hrvatima kao nacionalnom manjinom. To vam nećemo dozvoliti pa taman ponovno morali u rovove.

Tornjak
Tornjak
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
3 mjeseci prije

De objasni mi sta fali manjinama, to su najzasticeniji ljudi u svakoj drzavi!

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  Mujaga
3 mjeseci prije

Vjeruj mi tvojih riječi se ne bi postidio ni Kim Jong-un. Koji si ti šovinističko-unitaristički demagog.

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
3 mjeseci prije

🤣🤣👍

mpot
mpot
Šta ti kažeš na ovo?  Mujaga
3 mjeseci prije

Kalifornija postaje sve gora i gora pa valjda će tako BiH postat kao Kalifornija 🙄

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  Mujaga
3 mjeseci prije

Nema više pametnih ljudi. Davno su zbrisali vanka.

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Ištvan
3 mjeseci prije

U pravu sí,pratim tvoje komentare….😂😂

Faraon Murat
Faraon Murat
Šta ti kažeš na ovo?  Mujaga
3 mjeseci prije

Naravno opet Hdz kriv,to vam je jedini bijedni argument ,uz uzp.A kakva Kalifornija bi bila po tvojoj mjeri?? Najvjerojatnije po principu “mi age i begovi a ostali kmetovi”

Mujaga
Mujaga
Šta ti kažeš na ovo?  Faraon Murat
3 mjeseci prije

Prednost kapitalizma je da svako moze postati i aga i beg. Koliko znas, vrijedis i radis. Nema nasljedjivanja.
Najgori rezulat ove politike sto smo mi postali nepijatelji jedni drugima.

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Bošnjački političari moraju raditi i djelovati po nalogu petrodolara o teroristima iz kakirova SDA da ne spominjemo,ta bagra u tri smjene šljaka..

Last edited 3 mjeseci prije by Bruce Lee 🐉🐲
Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Baker ce vama sve potpisati ali to mora ici u Parlament I obaramo sve…

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
3 mjeseci prije

neće milom mora silom ,sikter

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Hihihiho

Nasau state
Nasau state
3 mjeseci prije

Perhane povuci se nemoj na izbore ili je bitnija lova iz sarajlabada nemate m… nizasta osim kukat

Izmetbegović
Izmetbegović
3 mjeseci prije

Gledao sam Otvoreno i Konakovića, s njim će se MOŽDA moći dogovoriti, već je izjavio da nije u redu da mošnje biraju komšića. Konaković je u paktu sa Kojevićem (naša stranka) čiji glasnogovornik neki dan kaže da oni nemaju ništa protiv trečeg hrvatskog entiteta.., sve je to prešućeno i zataškano a najviše me poskok čudi.. Al treba biti oprezan i ne okrenuti leđa muslimanima ni kada se čini da velike darove nose….

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
3 mjeseci prije

Ama o čemu ti pričaš? O kome? O konakoviću? To je mošnjo, lopov i baraba sa dna kace.

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
3 mjeseci prije

pouka od starina ,što ti misli turčin za stolom to isto ti misli i onaj ispod stola.

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

1000 puta potvrđeno.

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Bio sam u Turskoj nekoliko puta na odmoru I nemam to iskustvo….
Ali bio sam u Neumu prije 2 godine I umalo se nisam potukao sa onom katolicko poganom stokom.

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
3 mjeseci prije

paglu si ti da to shvatiš bukvaru, zapravo PŠK🖕sve ti to dobro znaš.

Last edited 3 mjeseci prije by Bruce Lee 🐉🐲
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
3 mjeseci prije

Nemoj više dolaziti u Neum.Problem riješen😁

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Ne vjeruj mu i kada ti darove nosi..

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Kiklop
3 mjeseci prije

Ni tad .

bih
bih
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
3 mjeseci prije

okreni sen ti uzp-u i praljkovači

Mexico
Mexico
Šta ti kažeš na ovo?  bih
3 mjeseci prije

Potegni i ti muđahedin srpsku Potočarku s 49% alkohola ima da ti se tabutijada vrti pred očima 😆!

Mexico
Mexico
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
3 mjeseci prije

Mrššššš s čergarima ni u ludilu

Zigica
Zigica
3 mjeseci prije

Objektivni dio javnosti Hrvatske je mogao vidjeti kako stvari stoje. Iako Konaković nije najpozvaniji kandidat da priča o nekim stvarima, bio je na zadovoljavajućem nivou.

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Zigica
3 mjeseci prije

Filđžanistanac ka i ti ,kme eto vas tamo .

Srbče
Srbče
3 mjeseci prije

JA mislim da treba institucije BiH predati bošnjacima kad toliko ljudi žele da vladaju neka vladaju.A institucije Federacije dati hrvatima.

Brcak 215
Brcak 215
3 mjeseci prije

Kakva bolan SDA ,oni bi vam sve dali ,u.ero vam SDA.

EUHB
EUHB
3 mjeseci prije

Samo miran razlaz a može i nemiran,spremni smo!…S čergarima,muđahedinima i teroristima nesmije biti saveza niti suradnje i da pohvalim izjave g.Lučića koje su bile točne,precizne i argumentirane!

Zigica
Zigica
Šta ti kažeš na ovo?  EUHB
3 mjeseci prije

Šta si ti spreman ? Obriši sline i idi igraj klisa . Da ti šljagu iza ušiju složim zaplako bi.

Ćakija
Ćakija
3 mjeseci prije

Imali su šansu Hrvati, ali drazi im Srbi nego Bosnjaci. I eto im. Dodik će pruziti gostoprimstvo hrvatima. BiH ostaje drzava dva entiteta i tri naroda. S jednom promjenom. U Federaciji zive Bosnjaci, a u RS zive Srbi i Hrvati. Iskali ste, eto vam ga. Zivio Dragan Čović, najveci prijatelj Bosnjaka

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Ćakija
3 mjeseci prije

eto vam ga 🖕

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Ćakija
3 mjeseci prije

Tko su bošnjaci?Znamo samo za muslimane.
Jesu li ti bošnjaci neki mix svega i svačega.?

HrvojeHrvatinićHrle
HrvojeHrvatinićHrle
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Nisu oni ništa,obična fundamentalna terorističko-vjerska nakupina koja sebe pokušava proglasit narodom što nisu već je to turski otpad!