Published On: Uto, sij 21st, 2014

Časna sestra koja je postala majka mogla bi završiti na ulici

Biskup Delio Lucarelli poručio je novopečenoj majci da bi trebala napustiti red i posvetiti se bebi. Predstojnica reda samo je kratko rekla: ‘Prepustila se napasti’
 
Časna sestra Roxane Rodriguez (33) iz Salvadora koja je prije nekoliko dana postala majka sada je u nevolji. Pomoći joj može samo papa Franjo.
Majke, s kojima je bila u talijanskom rodilištu, skupile su nešto novca kako bi kupile malom Alessandru Francescu najosnovnije, jer je časna došla bez ičega u bolnicu.
Biskup Delio Lucarelli poručio joj je da bi sretna majka trebala napustiti red i posvetiti se bebi. Župnik samostana u Rietiju don Fabrizio Borrello rekao je kako je praktički bačena na ulicu, ako joj netko ne pomogne. Predstojnica samostana kratko je rekla: ‘Prepustila se napasti’.  Roxane se brinula o starijim kolegicama što inače Talijanke ne žele raditi.
Podsjetimo, Roxane je mislila da joj trbuh raste zbog cisti i gastritisa. Vjerovala je da je samo naduta. Nije se ni obazirala što joj kasni menstruacija. S bolovima je stigla u bolnicu, a otkriće da će uskoro roditi sve je šokiralo. Kasnije se ipak prisjetila da je sagriješila s bivšom ljubavi iz domovine.