Čapljinska Lasta krajem rujna počinje probnu proizvodnju keksa

Pripremni radovi za početak proizvodnje u čapljinskoj Lasti uveliko traju, a kako je za Klix.ba kazao Petar Ćorluka, vlasnik tvrtke, trenutno im dolaze strojevi te ih montiraju.

Kada montaža bude završena, što se očekuje krajem rujna, trebala bi početi probna proizvodnja keksa.

“Kada budemo pri kraju priprema, raspisat ćemo natječaj za prijem radnika. Ne znam još koliko će nam ih trebati na početku, to će odrediti tehnološki proces, kao i potražnja na tržištu. Ići ćemo postepeno i u zapošljavanju i u proizvodnji, jer sve to opet treba prodati nekome”, istakao je Ćorluka.

Kupovinom kompanije u stečaju nisu se obvezali na zadržavanje bivših radnika, ali Ćorluka ne isključuje ni tu mogućnost ako se oni prijave na natječaj i ispune sve uvjete.

“Na početku ćemo proizvoditi samo keks, da vidimo kako će to ići, ali u narednom periodu imamo u planu i sadnju lješnjaka, koju ćemo organizirati u suradnji s kooperantima, kao i sadnju smokve, jer želimo imati i domaću sirovinu”, kazao je Ćorluka.

Podsjećamo da je Ćorluka Lastu kupio krajem 2019. godine te da je tada najavio ponovno pokretanje proizvodnje. Najava se sada ostvaruje, a svi koji su nekada voljeli kekse iz Laste sigurno željno iščekuju njihov izlazak iz strojeva ovog nekadašnjeg giganta.