Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

SVI DEALOVI ĆAMILA PRIMORCA: Nisam bez šanse, g.Jerko mi je obećao 2500 glasova!

Must Read

Stanko Primorac Ćane, dopredsjednik HSP BiH, za sebe kaže da je  iskusni  kandidat za načelnika općine Ljubuški  i besprijekorni ratnik koji je već dugo politički angažiran. Iako je nejasno šta znači sintagma “iskusan kandidat za načelnika” i kako se postaje “iskusan kandidat za načelnika”  javnosti je poznato da je Ćamil dugo vremena bio jedan od ratnih zapovjednika HOS-a , pa i u vrijeme dok je HOS uređivao tratinu u  logoru za Srbe u Dretelju,  kao i kasnije kad je isti taj HOS odbio zapovjedništvo HR HercegBosne priznavši  zapovjedništvo samo vojnom vrhu ABIH na čelu sa Alijom Izetbegovićem.

 

Ćamilov deal s Ališpagama

Ratnik  koji je svoje ratne početke proveo u službi bošnjačkog vojnog vrha, danas političar u službi bošnjačkog političkog vrha, priznao je legalnost HVO-u i HercegBosni tek kasnije nakon smrti Blaža Kraljevića, također Alijinog vojnika, kad je projekt HOS-a potpuno srušen, a nakon što je sudjelovao u stišavanju pobune HOS-ovaca koji su tih dana planirali vojni sukob sa HVO-om Grude, njegova vojna i politička karijera strmoglavo raste. Što je točno Ćane radio u vrijeme divljanja HOS-ovaca po Dretelju, u doba kad mu je  ratni suborac i podređeni (ili pak nadređeni?) bio zloglasni Zulfikar Zuka Ališpago, koji je nakon srpskih vratova kasnije otkrio strast i prema hrvatskim, naročito civilnim, što sve Ćamil zna o događajima u Dretelju, ratnim zločinima tadašnjih Ališpaga, što danas misli o tim godinama u kojima je Neđo od Ljubuškog bio mrski dezerter a on silni ratnik, i kako to da ga danas vole isti oni koji vole i Neđu, nije poznato. Službeno on uzgaja ribice. Ili sjedi u parlamentu.

Ćamilov deal sa HDZBIH

Nakon ratnih godina 3 puta je sjedio u Federalnom parlamentu. Drugi mandat osvojio je na vrlo zanimljiv način.Točnije korupcijom. Protiv koje će , kako kaže boriti. 2006-e godine u njegovim Radišićima, na izbornom mjestu u kojem živi Ćamil, Ljubušaci masovno za županijski parlament glasuju za HDZ dok HSP dobija samo 61 glas, no u izboru kandidata za federalni parlament Ćamil odnosi 279 glasova.

Ta nelogična brojka govori kako je tada, za drugi federalni mandat Ćane napravio deal s lokalnim radišićkim HDZ-ovcima te skupa s njima nakon zatvaranja birališta malo pretumbavao listiće.  I sebi osigurao još 4 godine parlamentarizma.

Ćamilov deal sa HDZ1990

Treći mandat osvojio je u braku sa HDZ90 koji odbija ući u Vladu FBIH bez većinskog hrvatskog legitimiteta pokazujući da ima ono što HSP nema – poštovanje prema većinskoj volji vlastitog naroda.  Koje su Ćamilove parlamentarne zasluge, koji su to gorljivi istupi i zakoni koje je izlobirao Ćamil ne govori osim što znamo da je već 12-u godinu na federalnoj plaći.

Kako nakon rata nije stigao  na podjelu plijena, kada su vojne struje unutar HDZ-a  krmčile Hercegovinom stvarajući povlaštenu kastu i novi tajkunski soj, u Ćani je rastao ratnički naboj. Čekao je priliku kako da im se osveti.

I dobio ju je.

JANJIČARENJE: Ćamilov deal s bošnjačkim nacionalizmom

Iako nominalno sebe smatra Hrvatom i hrvatskim političarem Ćane je zbog slijepe mržnje prema HDZ-u prije nekog vremena odlučio izići iz stroge hrvatske pozicije na građansku i zaigrati na kartu bošnjačke majorizacije u FBIH. Mržnja prema HDZ-u bila je jača od respekta prema vlastitom  narodu koji je taj isti omraženi HDZ na zadnjim izborima podržao a njegov HSP, zbog 4 godine katastrofalne  vladavine u hrvatskim županijama i prodaje proračuna Lijanoviću, kaznio – čime je postao najdemokratskiji narod u BIH koji u dvama uzastopnim izborima mijenja vlast i pokazuje demokratski kapacitet.

Pozitivni proces demokratizacije i pluralizma, HSP na čelu i sa Ćamilom, ulaskom u Platformu potpuno poništava i godine demokratizacije vraća unatrag gurajući hrvatski narod, ponovno u nacionalni tor, praveći od HDZ-a ponovno pokret, za što će mu HDZ u godinama koje su pred nama biti vječno zahvalan.

Ubivši pravo na pluralizam HSP je ujedno ubio demokraciju i na lokalnim razinama. Zato  smiješno zvuči Inzkova izjava kako se građani BIH ne trebaju na ovim izborima baviti visokim politikama nego lokalnim temama. Srbi i Bošnjaci možda da, no licemjerno je od Inzka da na to poziva Hrvate.

Ovi izbori nisu samo test stranaka. Ovo su prvi izbori na kojima ispit polaže  i hrvatski narod u BIH. Svojevrstan referendum na kojem će se Hrvati u BIH izjasniti jesu li još uvijek pleme ili su postali zrela politička nacija.

Prežive li HSP i NSRZB ove izbore,  bit će to dokaz da hrvatski narod u ovoj zemlji još ne razumije koliki je grijeh politička prodaja prava na konstitutivnost i koji mu se politički procesi vrte nad glavom.

Ćamil na  vrhuncu parlamentarne karijere

Na mjesto predsjedavajućeg zastupničkog doma Federacije BIH, čime se javno hvali u interviewima po pravaškim medijima, Ćamil je  imenovan  bošnjačkom majorizacijom i brutalnim ismijavanjem hrvatske političke volje. Podržao je narcisa većeg od sebe – Budimira i Vladu FBIH koje su imenovane nelegalno i sve opet bošnjačkom većinom. Lijanoviću je prepustio krmčenje EPHZHB u kojoj je javna tajna kakav kriminal radi klan s Trna pred očima Ćamilovog stranačkog druga Pavkovića koji ionako ništa ne kuži. Kršenja pak radničkih prava koja Jere radi ne samo u EPHZHB nego i u svojoj tvrtki, navodni ministar rada i socijalne skrbi Vjekoslav Max Čamber gura pod tepih.

Volja hrvatskog naroda , njemu i pravaškoj mu bratiji, kao hrvatskom političaru u tom trenutku uspinjanja karijere nije predstavljala ništa. No danas on opet treba vaše glasove iako je prije dvije godine, skupa s cijelim HSP-om, stao  na stranu onih koji su hrvatskom narodu u BIH oduzeli pravo na predstavničku demokraciju.

A predstavnička demokracija, zadnje je što je od svih prava u BIH, tom narodu ostalo. Nakon što mu je poradi viših interesa Matice oteto pravo na teritorijalni suverenitet unutar BIH, zadnje uporište u obrani konstitutivnosti postao je Dom naroda i županijske autonomije.

No šta to nacionalno pravo hrvatskog naroda, u trenutku sklapanja novog deala  za osobni probitak, u tom trenutku Ćamilu predstavlja? Ništa! On čak javno optužuje Ljubića u trenucima izdaje, da je izdao njega i HSP, iako je Ljubić odigrao rolu života odbivši od stranke napraviti ono šti je sa sobom napravio HSP – marionetu bošnjačkog nacionalizma.

Ćamilov deal sa SDP-om

Spin koji je potom ponudio SDP – kako je većina Hrvata u FBiH glasovala za SDP i HSP , Ćamil  je, radi lakšeg sna, spremno prihvatio iako HSP nema niti jednog Hrvata u Domu naroda u trenutku imenovanja Vlade FBIH. Ulaskom u Platformu HSP se dokopao plijena u strateškim hrvatskim tvrtkama u FBIH uvodeći po drugi put SDP interesni lobi u te tvrtke. Koliko su Hrvata za to vrijeme uveli u nadzorne odbore bošnjačkih tvrtki poznato je  – niti jednog.

Ćamilov deal s Jerkom Lijanovićem

Koketirajući s Lijanovićem, odričući se predizbornih parola o Trećem entitetu, igrajući na sarajevsku kartu razdora među Hrvatima, ubacujući bolno pitanje Posavine svaki put kad se otvori priča o Trećem, otvarajući podružnice po Bosni u kojima će za sitne pare kao glasačka mašinerija NSRZB-a i HSP- a biti kupovana bošnjačka sirotinja Ćamilov HSP potpuno se delegitimirao kao stranka sa bilo kakvom hrvatskom političkom supstancom.

Kap koja je prelila čašu bio je javni poziv Zvonke Jurišića pravaškim pristalicama u Bosni da u gradovima u kojima su manjina podrže nit manje nit više nego SDA.

Sve to Ćamil je podržao, i danas usred Ljubuškog radi kampanju osokoljen činjenicom da je iskamčio neke pare za starački dom dok je istovremeno škiljio na Lijanovićevo krmčenje proračuna. Svjestan da realno ne može uvjeriti Ljubušake kako je on pravi izbor, kampanju formalno mora odraditi, no javna je tajna, koju su iznijeli članovi HSP-a Ljubuški koji ovih dana napuštaju stranku kako je Ćamilu 2500 glasova obećao Lijanović u zamjenu za potporu HSP-a u Širokom i Grudama. Eto zašto je šutio o poticajima koji su oteti i iz naših džepova. Sa 2500 kupljenih glasova i nekako nakupljenih 500 glasova pravaša, uz jačanje izborne letargije birača u Ljubuškom Ćamil računa na moguću pobjedu.

Ćamil i Hrvati

No kakav god rezultat bio jedno je sigurno : HSP je bitku , na jedan način, već dobio. Umjesto da dršću dok kucaju po hrvatskim kućama budući da su po političkom stavu tih istih kuća javno onanirali prije dvije godine, umjesto da  u strahu od naroda koji je svjestan koliki je gnjusan politički zločin prodaja konstitutivnog prava, suvremeni hrvatski mađaroni utjelovljeni u HSP-u najnormalnije šetaju hrvatskim općinama, rade skupove i najavljuju pobjedu.

Svjesni da proces sazrijevanja  Hrvata HercegBosne iz političkog graničarskog plemena, u političku naciju, još uvijek nije dovršen oni se meškolje upravo u činjenici da Hrvati u BIH jesu tolerantan i politički nedozreo  narod.

I dok Srbi i Bošnjaci u BIH, kao zrele političke nacije, nemaju svoje Ćamile koji bi im Hrvati turili da vladaju nad njima, Hrvati, koji su se onomad zgrožavali nad Sejdama Bajramovićima u Jugoslaviji danas u BIH gledaju kloniranje hrvatskih Bajramovića. Nekad je tu bio sam Komšić a danas preko Vlajkija, Budimira, Jurišića, Ćamila itd. itd. gledaju poplavu Komšića u vlastitom dvorištu.

Ćamil i dealovi

As you can see iz priloženog, razvidno je da je živopisni radišićki kelner, u svojoj dugačkoj što vojnoj, što parlamentarnoj karijeri radio dealove sa svim i svakim osim sa vlastitim narodom na koji se tako slatko i prečesto poziva. Razvidno je i da je nakon nekog vremena odbacio svakog s kojim je do jučer šurovao kako bi promjenio stranu.

Što ga tjera, koji interes, i koji novi deal, da napusti lagodnu plaću federalnog  šutljivca i krene u Ljubuški na slabije plaćen posao koji ipak zahtjeva više od meškoljenja u fotelji, to ćemo znati samo ako Ljubušaci na dan izbora budu sjedili u kućama,  i dopuste da im Plava Revolucija kupovine glasova odluči vlast.

Već sutra Lijanovićev autobus zla, krcat njegovim izrabljenim radnicima presvučenima u plave majice, bez ljudskih prava i dostojanstva koje godinama gazi, dolazi i u Ljubuški.

Ćamil, Jeru , formalno neće smjeti dočekati na plavom tepihu, kako deal ne bi bio preočit. Kako će ga dočekati Ljubušaci, vidjet ćemo.

U svakom slučaju zaključajte i sakrijte stoku dok Lijanovićevi trgovci prođu. Autobus , ako je Lijanov, zicer ima duplo dno. Ili ih gađajte jajima ako vam je do obrane ponosa grada…

Ćamil i pravaška načela

Ćamil Primrac je u propagandnom intervjuu odgovorio na sepet naručenih pitanja.

No evo im ponude i za intevju na Poskoku.

Kada nam prvi pravaš u BIH odgovori samo na jedno pitanje, pitanje koje im nijedan njihov novinarčić nikada neće smjeti postaviti, isti tren ćemo prestati s kritikom pravaške cvjećarske politike u BIH.

A to pitanje je vrlo jednostavno i glasi:

Šta druže Ćamile tebi, i tvojim pravašima , budući da deklarativno tvrdite kako ste dio hrvatske nacionalne stranke, predstavlja  demokratska većinska politička volja hrvatskog naroda u BiH?Imperativ političkog djelovanja ili nešto na šta se zavisno od prilike može zaškiljiti?

Ili prevedno na lokalnu razinu: Ako ponovno dobijete 5% glasova,  hoćete li priznati poraz u narodu  ili tražiti od Inzka da vas nekako opet , mimo demokratske volje, ugura u vlast?

Pa kad odgovorite javite da objavimo. Do tada ne kakite da ste u službi hrvatskog naroda u BIH.

P.S. Sretno na izborima. A i nakon njih.

Za kraj  donosimo jedan drevni pravaški citat čisto da pravaši koji čitaju pokušaju skontati, ako pak išta kontaju, koliko su prodali navodna vlastita načela:

Mi bratjo i prijatelji, mi deržimo narodnost za svetinju, i plašimo se onoga koi ju manje ljubi negoli mi, a to jer takova smatramo za utvoru koja je lišena, posle ćutenja čiste duševnosti i onoga slobode, najugodniega i najveličanstveniega čuvstva što ga narava čovečja može imati; nu mi vam iskreno izpovedamo,m da se pod izlikom narodnosti radilo i da se radi o nesreći svih nas, i da nam se narodnost, ako se za vremena neosvestimo i nestupimo na pravu stazu, svima bude glave verći. (Djela, knj. II, str. 25)

poskok.info

Vezani tekst:

ĆANE PRIMORAC: Nikada neću Hrvatima čestitati dan HercegBosne

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -