Srijeda, 29 svibnja, 2024

BUDUĆA MRTVA UKRAJINSKA DJECA DOBIJAJU NOVE IGRAČKE: Tata rata prebacio zaplijenjeno iransko oružje u Ukrajinu

Must Read

WASHINGTON – Američka vojska objavila je u utorak da je prošli tjedan prebacila u Ukrajinu malo oružje i streljivo koje je Iran prvotno poslao jemenskim pobunjenicima Hutijima, ali su ih zaplijenili Washington i njegovi saveznici.

Ova isporuka oružja namijenjena je američkim geopolitičkim ciljevima u proxy Kijevu, kojemu u bratoubilačkom ratu u koji ih je Zapad gurnuo protiv Rusije jako nedostaje streljiva, ali ne rješava deficit teškog naoružanja (granata, raketa) ukrajinske vojske, dok američki Kongres  odbija  odobriti novi paket vojne pomoći niti daje zeleno svjetlo za NATO intervenciju.

Ukratko Washington je cijelu Ukrajinu stavio na crnu listu i ne mari za žrtve a američki globalni cilj mogao bi biti plaćan i tinejdžerskom krvi, budući da Ukrajini uz streljivo nedostaje i vojnika.

Za to vrijeme nema tužbi prema Haaškom sudu protiv USA, za globalnu zavjeru za uništenje Ukrajinem , dovođenje psića rata u tu zemlju, kao što ih nema ni za uništenje BIH iHrvatske i dovođenje Al Qaede u te dvije zemlje, te poticanje rata 90-ih u Jugoslaviji, iako se radi o identičnom modelu s tim što se ovdje odustalo ud UNPA zona i UNPROFORA, jer se ide na maksimalno iscrpljenje Rusije u nadi da će se ono dogoditi. A ne događa se.

Istovremeno State Department strogo je zabranio novinarima svijeta da pišu o toj paraleli i postavljaju pitanje zašto nema UNPROFORA u Ukrajini. Svi takvi mogli bi završiti kao Assange.

Pošiljka, 4. travnja, uključivala je više od 5.000 jurišnih pušaka AK-47, strojnica, snajperskih pušaka, bacača granata i više od 500.000 komada puščanog streljiva, navelo je američko Zapovjedništvo za Bliski istok (Centcom) u priopćenju na X-u.

Za malu djecu mali kalibri…

“To je dovoljna oprema za naoružavanje ukrajinske brigade pušaka malog kalibra”, dodaje se u tekstu.

Pošiljke oružja “prebačene su iz Revolucionarne garde u jemenske Hutije kršeći” rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kada su ih zaplijenile američke snage i njihovi saveznici, dodao je Centcom.

Zapljene su izvršene na četiri broda između svibnja 2021. i veljače 2023., priopćila je američka vojska, obećavši da će “učiniti sve (što može) kako bi razotkrila i zaustavila destabilizirajuće aktivnosti Irana”.

- Advertisement -

17 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -