BUDIMIROVANJE JE ZAVRŠILO: Bič Bakirov ponovno se nudi na službu. No to ne brine. Brine činjenica da se on gnjeva svog naroda ne boji

Osim što u dijelu bošnjačkih političkih i medijskih krugova traje svojevrsna utrka u tome tko će više, jače i bolje sotonizirati Hrvate u BiH, kao i njihove opravdane političke zahtjeve za legitimnim predstavljanjem i upražnjavaju načela konstitutivnosti, traje i jedna “hrvatska” utrka u kojoj sudjeluje mahom bivši predsjednici i dužnosnici iz vremena Alijanse za promjene i Platforme nudeći se, ponovno, bošnjačkoj politici kao ‘smokvini listovi’ i predstavnici hrvatskog naroda.

Prvi u toj utrci je već dugo godina Božo Skopljaković, predsjednik tzv. “Hrvatske stranke”, u suštini stranke Bože Skopljakovića za kojeg niti najbliži članovi obitelji ne glasuju, i čiji je vjerojatno i član i tajnik i volonter na terenu, koji gotovo pa svakodnevno po pojedinim bošnjačkim medijima iznosi tvrdnje kako Izborni zakon nije potrebno mijenjati, a ako i jest, da se promijeni ali da se ne smije udovoljiti željama Dragana Čovića, predsjednika HNS-a BiH, kao da se pitanje preglasavanja bh. Hrvata na svim razinama vlasti svodi na ime i prezime jednog čovjeka ili jednu stranku.

image

Kako Božo Skopljaković skrbi za Hrvate u Središnjoj Bosni koji mu nisu dali više od 80 glasova 

Posebnu skrb Skopljaković, inače Alijansin kadar, ima za Hrvate u Središnjoj Bosni koju mu na zadnjim izborima 2018. godine kada se kandidirao nisu dali više od 80 glasova.

U utrku se vratio i notorni Živko Budimir, nekadašnji predsjednik Hrvatske stranke prava, ustašofil koji je obnašao dužnost predsjednika Federacije BiH za vrijeme Platforme kada je Inzkovom formulom da je 5 trećina od 17 nametnuta Vlada FBiH bez legitimno izabranih političkih predstavnika Hrvata i pogažena izborna volja cijelog jednog naroda.

Budimira je, podsjetimo, zadnjih nekoliko godina bilo nemoguće ‘vidjeti’ u bh. medijima, ali sada vratio i očito, dobrim starim navikama – još jednom se otvoreno nudi za novu Alijansu ili Platformu koju bošnjačke stranke najavljuju nakon Općih izbora u listopadu.

Jozo Ivančević, načelnik općine Rama, jučer se, znakovito, nije pojavio na sjednici HDZ-1990, pa se čini da je novi raskol u stranci Ilije Cvitanovića na pomolu.

Ivančević je ranije u intervjuima govorio da su ljudima “potrebne investicije, a ne Izborni zakon”, kao da jedno isključuje drugo.

Osim navedenog trojca tu su još i Nikola Raguž, predsjednik još jednog HSP-a, potom i Diana Zelenika koja je napustila HDZ – 1990.

Bilo kako bilo, sigurno da ovaj popis nije potpun i da će se kroz burne i dramatične mjesece pred nama, kristalizirati i novi ‘hrvatski’ kadrovi koje će iznjedriti bošnjačka politika sve s ciljem kako bi još jednom, kako su uostalom i najavili, pogazila izbornu volju bh. Hrvata.