Bubić: Dodik će doći u Sud na zahtjev suca, iako nema uvjeta za pretres

SARAJEVO – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik doći će danas na zakazano ročište pred Sudom BiH, jer ga sudac poziva da dođe iako nema uvjeta za održavanje, rekao je predsjednikov odvjetnik Goran Bubić. .

– Sudac nas je zamolio da dođemo. Idemo, iako nema uvjeta za pretragu – rekao je Bubić.

On je jutros izjavio da nema uslova da danas pred Sudom BiH počne glavni pretres jer je obrana vd direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zatražila odgodu ovog ročišta s obzirom na to da je Lukić u bolnici. .

Bubić je istaknuo kako ne vidi svrhu ročišta te je istaknuo da se ne može očekivati ​​pravedno suđenje Dodiku i Lukiću jer su zahtjevi obrane odbijeni, te se o njima nije meritorno odlučivalo.

Prema Bubiću, obrana tvrdi da nema kaznenog djela za koje se Dodik i Lukić terete jer Kristijan Šmit nije visoki predstavnik jer imenovanje nije potvrđeno u Vijeću sigurnosti UN-a.

Pred Sudom BiH za danas je zakazano ročište u postupku protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vd direktora Službenih novina Miloša Lukića zbog nepoštivanja odluka Kristijana Šmita.

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić odbio je zahtjev obrane predsjednika Srpske za izuzeće četiri tužitelja u ovom procesu. Bubić je izuzeće zatražio na ročištu 20. prosinca jer nema nepristranog pristupa predmetu.