Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

BRUXELLES Zvidić izvijestio Mogherini o stupnju napretka BiH na europskom putu

Must Read

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se večeras u Bruxellesu s visokom predstavnicom Europske unije (EU) za vanjsku politiku i sigurnost Federicom Mogherini, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Razgovarano je o situaciji u BiH i o najnovijim dešavanjima na europskom putu Bosne i Hercegovine. Visoka predstavnica EU Mogherini je čestitala usvajanje seta zakona o trošarinama kao bitnom koraku gospodarskog razvoja.

Predsjedavajući Zvizdić i visoka predstavnica Mogherini su se suglasili da Bosna i Hercegovina mora nastaviti pozitivni zamah kako bi se približila Europskoj uniji. Sugovornici su također razmijenili mišljenja o političkoj situaciji u BiH, prenosi Fena.

Predsjedavajući Zvizdić je naglasio da BiH pridaje izuzetan značaj političkom dijalogu s Europskom unijom. Upoznao je visoku predstavnicu sa stupnjem realizacije Reformske agende i odgovora na Upitnik Europske komisije. Rekao je da Bosna i Hercegovina s velikom pažnjom očekuje objavljivanje najavljenog strateškog dokumenta o proširenju i naglasio kako vjeruje da će Strategija odražavati jasnu podršku perspektivi proširenja Europske unije na zapadni Balkan.

Visoka predstavnica Europske unije i potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini će se večeras sastati na neformalnoj večeri s premijerima država zapadnog Balkana. To je treći po redu sastanak ove godine i razgovarat će o dešavanjima u regiji te perspektivama za narednu godinu.

Sastanku će, osim predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, prisustvovati premijeri Albanije, Makedonije, Srbije, Crne Gore i Kosova.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -