Published On: Ned, lis 25th, 2015

SRAMOTA Mostar: Pretučeni plesači break dancea iz Srbije

Anđelko Pavlović (32) i njegov prijatelj Stefan Filipović (24) brutalno su pretučeni u Mostaru nakon natjecanja u break dance-u na kojem su sudjelovali. Dvojicu mladića i njihove kolege bez razloga napali su huligani, po svemu sudeći hrvatski mladići, i nanijeli im brojne ozljede, piše Kurir.

“Bili smo u Mostaru, na plesnom natjecanju, nakon čega je organizirana proslava za plesače. Kratko smo se zadržali jer smo se zbog obaveza morali vratiti u Beograd. Sa Stefanom i još trojicom prijatelja krenuo sam ka našem automobilu”, kaže za Kurir Anđelko Pavlović.

“Dok smo prolazili kroz mračni prolaz između zgrada, začuo sam neke glasove”, priča Pavlović, i kaže da je kada se okrenuo vidio desetak mladića koji su išli iza njih.

“Djelovalo je da su pijani ili drogirani. Vikali su: ‘Dajte pare!’ Nismo odreagirali na njihovo dobacivanje, pa su počeli govoriti na engleskom. Objasnili smo im da smo plesači, što ih je razbjesnilo, pa su nas okružili. Uzvikivali su: ‘Gdje ste balije, j…m vam majku balijsku!’, misleći da smo muslimani. Kad smo im rekli da smo iz Beograda, još više su se razbjesnili. Tada je jedan od njih prišao Stefanu i snažno ga udario bocom po glavi. Onda su nas svi napali”, prisjeća se Pavlović.

Prema njegovim riječima, trojica njihovih prijatelja uspjela su pobjeći.

“Mene i Stefana su udarali šakama, šutirali krvnički. Sve je to trajalo, ne znam točno, tri-četiri minute. Sve vrijeme su nam psovali srpsku majku i uzvikivali: ‘Znate li vi gdje ste došli, gotovi ste!’ Iznenada sam osjetio jak bol na licu, a onda nekako uspio da se izvučem i počeo bježati. Pomislio sam da smo svi pobjegli, ali onda sam shvatio da Stefana nema među nama”, objašnjava Pavlović.

Plesači su brzo kontaktirali organizatore i s njima se vratili da pronađu prijatelja.

“Zatekli smo ga krvavog kako sjedi na stepeništu. Prolaznici su ga pronašli na ulici i obavijestili Hitnu pomoć. Policija se kratko pojavila na mjestu tučnjave, a mi smo prebačeni u bolnicu”, kaže sugovornik Kurira.

Liječnici u Mostaru predložili su da Filipović ostane u bolnici, pošto mu je glava bila natečena, ali mladići su iz straha krenuli nazad.

“Meni su rekli da mi nije ništa, da sam samo slomio zub. Međutim, u Urgentnom centru u Beogradu konstatiran mi je prijelom vilice i ispostavilo se da sam ja najozbiljnije povrijeđen”, kaže ogorčeni Pavlović.

On dodaje da su ih organizatori natjecanja  ispratili do izlaza iz Mostara jer su bili zabrinuti za njihovu sigurnost.

“Ostat će mi trauma za cijeli život. Putujemo mnogo po regiji, imamo prijatelje koji su nam pružili podršku poslije ovog incidenta. Vjerujte mi, prije polaska svi su nas odgovarali, govorili nam da možemo imati problema u Mostaru. Nisam ih htio poslušati. Sada znam da se više nikad neću vratiti tamo”, naveo je Pavlović.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare