Published On: Pon, lis 4th, 2021

BRNABIĆ ODUŠEVLJENA MOSTAROM: Prelijepo, prelijepo! Ovo je poseban doživljaj…

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić stigla je danas u posjetu Nevesinju, Prebilovcima i Mostaru gdje je izveden i skok sa Starog mosta u njenu čast.

Nakon susreta s mostarskim gradonačelnikom Mariom Kordićem obišla je Stari grad i Stari most u Mostaru, a nakon toga i Sabornu crkvu Svete Trojice i Prosvjetinu školu gdje su je dočekali učenici te škole s pjesmom, javlja N1.

“Drago mi je što sam danas u Mostaru prvi put u životu. Prelijep grad zaista. O Mostaru samo slušala i čitala i vidjeti to sve uživo je poseban doživljaj. Prelijep grad u koji sam sigurna da ću se vraćati i privatno. Želim zahvalim na gostoprimstvu gradonačelniku Kordiću sa kojim sam provela prijatno vrijeme u šetnji Mostarom. Kordić se potrudio da mi pokaže i Stari most. Nazočila sam prvom skoku u Neretvu sa Starog mosta, tako da se osjećam prelijepo ovdje“, izjavila je Brnabić.

 

“Što se tiče podrške srpskoj zajednici u Mostaru, došla sam vidjeti što je to sve što smo uradili i što još trebamo uraditi. Saborna crkva svakako je najvažniji projekat. Mi smo do sada donirali skoro 2 milijuna eura za tu crkvu i ostalo je otprilike još milijun eura da to završimo“, dodala je.

Brnabić posjetila i “Prosvjetinu” školu. Foto: Avaz

Kazala je i da Prosvjetinu školu financiraju svake godine, a danas je stigla i donacija u opremi za tu školu. “Gledali smo što još možemo uraditi za ovu djecu i tu školu. Nama je to malo, a ovdje znači mnogo. Najvažnije da ti ljudi osjete našu podršku”, naglasila je Brnabić.

Ponovila je kako je presretna što je u Mostaru, ali je navela i da je imala dobar, produktivan dan i u Nevesinju i u Prebilovcima, kao i u Mostaru.

Brnabić se ranije danas u Nevesinju sastala s predsjednikom općine Nevesinje Milenkom Avdalovićem, nakon čega je obišla zgradu Glazbene škole ”Sveti Roman Melod” i Narodnu biblioteku Nevesinje.

Predsjednica Vlade Srbije obišla je i ckrvu Vaskrsenja Hristovog i spomen kosturnicu u Prebilovcima.

U 17:00 sati je kod spomenika pjesniku Aleksi Šantiću održan parastos i polaganje vijenaca.

Na kraju posjete Mostaru Brnabić je u 18 sati otvorila 102. Šantićeve večeri poezije u Vladičanskom dvoru u Mostaru./HMS/

guest
nije obvezno
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
57
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x