Published On: Pet, sij 20th, 2023

Britanski The Guardian pozvao svoje čitateljstvo da posjeti i Imotski

Čuveni britanski Guardian, koji informira milijune ljudi duže od 200 godina, pozvao je svoje čitatelje da 2023. godine otputuju u – Imotski! Dobro, ne baš samo u Imotski nego u ukupno 23 europske destinacije po izboru novinara specijalista za putovanja, a među njima – i Imotski, piše Slobodna Dalmacija.

Pa evo piše Guardian kako se samo pola sata vožnje istočno od jadranskog ljetovališta Baška Voda nalazi jedna od najljepših hrvatskih regija u unutrašnjosti.

“Jedanaest jezera prošarano je krškim krajolikom koji okružuje grad Imotski, a najdramatičnije, Modro jezero, graniči s gradom. Grnljem obrasle litice uzdižu se iz goleme vrtače ispunjene plavom vodom. U jezeru se može plivati, a potrebno je samo se spustiti vijugavim putem do dna doline. Uz Park prirode Biokovo, Imotska jezera su kandidat za dobivanje statusa UNESCO-a 2023. godine. Osim uživanja u prirodi, ovo je područje pogodno i za razne aktivnosti poput vožnje kajakom rijekom Vrljikom, planinarenja, uživanja u pogledu sa srednjovjekovne tvrđave Topana u Imotskom i obilazaka vinograda” – hvali britanski dnevnik Imotsku krajinu i još navodi kako se za svega 56 funti može unajmiti dvokrevetna soba u tamošnjem hotelu Boutique Rooms 76.

Osim Imotskog nahvalili su Guardianovi putopisci i brojne druge destinacije, od Kranja u Sloveniji do Versaillesa u Francuskoj, zatim njemačkog Leipziga…

Više o ovoj temi možete pročitati na portalu Slobodne Dalmacije.

 

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Cibra
Cibra
2 mjeseci prije

U nas se kaže Imocki a ne Imotski

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Cibra
2 mjeseci prije

Pise se Imotski a izgovara imocki. Jedan od rijetkih pojmova u hrvatskom jeziku gdje se odstupa od Adelungova pravila