Published On: Sri, stu 15th, 2017

Britanski istraživač nestao u potrazi za izgubljenim plemenom

Britanski istraživač i autor dokumentaraca na BBC-ju Bennedict Allen (57) nestao je nakon što je otišao u udaljenu džunglu u Papua Novoj Gvineji, kako bi pronašao izgubljeno pleme lovaca na glave. Allen je namjeravao o tom plemenu napraviti novi dokumentarac, piše Daily Mail.

Allen se s plemenom Yaifo prvi put susreo prije 30 godina, a nadao se kako će opet pronaći narod koji nema kontakte s vanjskim svijetom, kako bi ih predstavio javnosti.

– On nikad ne nosi mobitel sa sobom, jer želi živjeti kao lokalci. Pretpostavljam da mu se nešto dogodilo, možda je ozlijeđen. Čudno je da se nije vratio – rekao je njegov agent.

Inače, ovo pleme je jedno od onih koje ubijaju neprijatelje i uljeze i njihove glave čuvaju kao trofeje. Na jednom od posljednjih tweetova Allen je objavio fotografiju prije puta, pokraj koje je napisao:

– Neće me biti neko vrijeme. Nemojte me pokušati spašavati. tamo gdje idem me ne možete pronaći. Prije odlaska na put Allen je na blogu opisao i svoj zadnji susret s plemenom Yaifo.

– Oni su jedno od posljednjih plemena na Zemlji koje nema kontakt s vanjskim svijetom. Prije 30 godina dočekali su me s puno energije, plešući s lukovima i strijelama. nadam se da ću ih pronaći, kao i jednog od njih s kojim sam se sprijateljio – napisao je Allen.

Bennedict Allen BBC-jev je veteran koji je dosad napravio šest dokumentarnih serija o raznim zabačenim plemenima. Prilikom snimanja dokumentarca u brazilskoj prašumi već se jednom izgubio. /HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x