Britanci testirali novu Ladu i ostali iznenađeni

Britanski Carwow je nedavno testirao Bugatti Chironu, a sada su Mattu Watsonu omogućili da sjedne za upravljač najpoznatijeg ruskog automobila.

U pitanju je Lada Niva, sada s dodatkom legend u imenu. Iako povijest modela seže u 1970.-e i od tada je u osnovi ostala ista, Niva je jedan od modela koji i danas slove za najbolje terensko vozilo.

Ono bitno je da se Niva i dalje prodaje, a u Britaniji stoji 17.595 GBP, što je otprilike dva i pol puta više od cijene na domaćem, ruskom tržištu.

Watson se u svojem testu bazira na nepromijenjeni dizajn, sada nešto moderniji interijer i bogatiju opremu. Pritom se kao najveća mana ističe skučenost prostora i maleni prtljažnik od tek 265 litara.

Nakon toga potpuno nepotrebno ispituje ubrzanje vozila. 1.7 benzinac s 83 KS-a riječ sport nema u genima, ali zato svoje kvalitete pokazuje negdje drugdje. Ako ikoga zanima, 96 km/h je postigao nakon 19.09 sekundi. Na terenu je ipak neka druga priča.

Watson na kraju rezimira da većina treba zaobići Nivu, ali ipak ne svi. Volite li posebne i malo čudne automobile Niva je prava stvar. I požurite jer nasljednik dolazi 2024. godine.