Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

BRITANCI O VESNI PUSIĆ NA ČELU UN-A: ‘Ljutila je desnicu i Crkvu, Moskva je neće htjeti’

Must Read

Britanci su među moguće kandidate naveli i Angelu Merkel.

Britanski The Guardian pozabavio se mogućim nasljednikom ili nasljednicom generalnog tajnika UN-a, Ban Ki-moona. Kako je svoju kandidaturu istakla i Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih poslova Hrvatske i trenutna potpredsjednica Hrvatskog sabora, The Guardian se pozabavio i njenim likom i djelom.

Britanci za Pusić kažu da ima ‘besprijekornu prodemokratsku vjerodostojnost’. Navode kako je organizirala prvu feminističku organizaciju u bivšoj Jugoslaviji te organizirala susrete civilnog društva između Hrvata i Srba tijekom Domovinskog rata. Pusić je, navode Britanci, i konzistentno zastupala LGBT prava u Hrvatskoj, čime je ‘ljutila desnicu i crkvenu hijerarhiju’.

‘Taj aktivizam i njen općeniti prozapadnjački životopis će vjerojatno biti problem za Moskvu’, zaključuje The Guardian.

Britanci su među moguće kandidate naveli i Angelu Merkel, no navode kako je ‘nejasno bi li napustila poziciju prave geopolitičke moći kako bi bila slugom drugim zemljama članica Vijeća sigurnosti’. 

Ban Ki-moonu mandat istječe ove godine. 

Podsjetimo, argentinski Hrvati su nedavno organizirali prosvjedzbog izjava Vesne Pusić o bleiburškim žrtvama, optuživši je da negira genocid.

 

Croexpress.eu

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -