Četvrtak, 18 travnja, 2024

BRUXELLES: U tijeku prvi sastanak Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i EU

Must Read

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i njegovi zamjenici, ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović,te ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak borave danas u Bruxellesu gdje sudjeluju na Prvom sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i Europske unije o temi Pretpristupna strategija u svjetlu izvještaja EK-a za 2015. godinu, javlja Hrvatski Medijski Servis.
Izaslanstvo Europske unije će predvoditi visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini i povjerenik za europsku politiku susjedstva i proširenje Johannes Hahn.
Nakon sastanka, u 11.15 sati, predviđena je zajednička pres-konferencija predsjedavajućeg Zvizdića i visoke predstavnice EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Mogherini.
Na Prvom sastanaku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i Europske unije raspravljat će se o temi Pretpristupne strategije u svjetlu Izvještaja Europske komisije za 2015. godinu, bilateralnim odnosima u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju,  te će biti razmijenjena mišljenja o aktualnim zbivanjima u BiH i na zapadnom Balkanu, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.
Vijeće za stabilizaciju i pridruživanje je zajedničko tijelo Bosne i Hercegovine i Europske unije, ustrojeno sukladno odredbama Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH s EU-om i čine ga predstavnici Europske unije zajedno s predstavnicima Vijeća ministara BiH, a odgovorno je za nadzor provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -