Published On: Pon, sij 21st, 2013

Brat Milorada Dodika provocirao Delije pa dobio udarac

Goran Dodik,predsjednik košarkaškog kluba Igokea iz Aleksandrovca, inače brat predsjednika RS Milorada Dodika navijačima i igračima Crvene zvezde pokazivao je srednji prst na utakmici u Laktašima, pa su ga istukli, piše Dnevni Avaz.
Do incidenta je došlo kad je nakon utakmice Goran Dodik istrčao na parket pokazujući navijačima i igračima Crvene zvezde srednji prst, a u jednom se trenutku okrenuo leđima prema njima lupajući se po stražnjici.
Dodik je navodno bio ljut što je više od dvije trećine publike na utakmici u Laktašima navijalo za klub iz Beograda, a ne za Igokeu. Njegov postupak prvo je rezultirao zvižducima s tribine, a nakon toga se jedan ljutiti navijač spustio do parketa i udario ga.
Sve se događalo samo nekoliko metara od predsjednika RS Milorada Dodika koji je odmah poslao članove svog osiguranja i policiju u potjeru za napadačem na svog mlađeg brata.
Utakmica je završila pobjedom Igokee 80:77 čime su aleksandrovčani došli na korak od osvajanja prvog mjesta u ABA ligi i plasmana u Euroligu iduće godine.
(Dnevnik.ba)