Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Branitelji zaustavili revizore Federalnog ministarstva branitelja

Must Read

bigger (20)Hrvatski branitelji okupljeni u više udruga proisteklih iz Domovinskog rata onegomućili su pristup revizorskoj komisiji Federalnog ministarstva branitelja u procesu prikupljanja ratne dokumentacije HVO-a iz prostorija Ureda za obranu u Mostaru.

Tvrde kako su se na ovaj potez odlučili kako bi po tko zna koji put upozorili javnost na činjenicu da je Ministarstvo branitelja na čelu sa Zukanom Helezom smijenilo staru revizorsku ekipu te mimo konzultacija s udrugama, što je zakonska obveza, imenovalo nove ljude u timovima za reviziju.

Sve je prošlo bez izgreda, a na licu mjesta bili su i pripadnici MUP-a.

Inspektorat je u više navrata prozivao i predsjednik Federacije BiH Živko Budimir upozorivši kako se kroz ovo tijelo nezakonitim zapisnicima i rješenjima pokušava mijenjati povijest Domovinskog rata donoseći rješenja kojim se traži od općinskih službi Mostara, Konjica i Jablanice da izvrše poništenje uvjerenja o okolnostima stradavanja za osobe zarobljene od pripadnika MOS-a.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -