Published On: Pon, sij 3rd, 2022

Branitelji iskazali počast Tigru: Ministar Tomo Medved – Osoba godine 2021.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata proglasila je za Osobu godine 2021. – potpredsjednika Vlade RH, ministra hrvatskih branitelja i hrvatskog generala Tomu Medveda, sudionika hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, ratnog zapovjednika i čovjeka koji je tri puta ranjen u obrani Domovine, priopćeno je u nedjelju.

“Otkako je došao na čelo Ministarstva hrvatskih branitelja kontinuirano se bori za zaštitu i čast hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i boljitak hrvatskog naroda. Zahvaljujući njegovu angažmanu pokrenuto je niz novih uspješnih projekta, prije svega za stradalnike i obitelji ranjenih i poginulih branitelja Domovinskog rata do promjena u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, što su također oni koji su bili prvi kad je trebalo umnogome pozdravili i podržali.

Poglavito je značajno Medvedovo zalaganje za pronalaskom nestalih hrvatskih branitelja i civila, kao i za pronalaskom i dostojanstvenim ukopu stradalih i nakon 1945. Angažiran je i oko zbrinjavanja stradalih u potresu na području Sisačko -moslavačke županije, ali i šire. Da nije bilo ratnih junaka poput Tome Medveda, ne bi bilo slobode, samostalne, neovisne, međunarodno priznate i slobodne hrvatske države, njene demokracije i na kraju krajeva iznimno uspješne institucije, kakvo je Ministarstvo hrvatskih branitelja, na čijem je čelu.

S ovim priznanjem, hrvatski branitelji i stradalnici još jednom žele istaknuti ulogu i značaj Ministarstva, ali i zahvaliti gospodinu Medvedu, legendi Domovinskog rata na svemu što je učinio i čini za dobrobit Lijepe naše. Da se ne zaboravi!”, piše u obrazloženju koje potpisuje Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
kvaternik
kvaternik
20 dana prije

Jadno, branitelji, jadno!!! Vlastitog izdajnika za osobu godine!!!

nisam kriv
nisam kriv
Odgovori   kvaternik
19 dana prije

A šta je sa nadzornikom mu Miloševićem !?