Bradara posjetila jajačke trojke

Rita, Roko i Fran mala su čuda i veliki blagoslov za obitelj Bilogrević. Borba Marijane i Marija, duga osam godina nagrađena je trojkama, trima zdravim bebama.

Rita, Roko i Fran rođeni su u 27. listopada u Klinici za ginekologiju i akušerstvo pri KCUS-u u Sarajevu a porod je obavila dr. Nađa Hiroš. Roditelji ističu zahvalnost osoblju ove bolnice kao i one u Novoj Biloj, Jajcu te Domu zdravlja Jajca.

Sada su u svom domu u Jajcu, pod budnim okom roditelja ali i ponosne bake Kate gdje ih je posjetila i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara.

Predsjednica Bradara je kazala da joj velika čast među prvima upoznati Ritu, Roka i Frana kao i njihove roditelje.

– Već na prvi dojam osjetite blagoslov, zajedništvo i najvažnije ljubav koju ova obitelj ima stoga ne čudi da je baš njima data jedna ovakva odgovornost i istinski dar. Želim im svu sreću svijeta, zdravlje prije svega a za sve drugo ne dvojim da će se izboriti. Stojim na raspolaganju osobno kao i ispred institucije koji predstavljam za svu moguću pomoć – dodala je.

– Čovjek planira a Bog se smije – podsjeća Marijo inače građevinski inženjer, ne krijući sreću i odlučnost u novoj, najvažnijoj životnoj odluci.

Supruga Marijana koja radi u prosvjeti pak podsjeća na tešku borbu za potomstvo te na brojne parove diljem BiH koji još uvijek imaju istu želju.

– Ima tih ljudi puno, pronaći će se u ovim riječima ali i našim molitvama. Ta borba je iza nas ali je nećemo zaboraviti – kazala je Marijana.

Kažu kako u Jajcu zadnjih 30-ak godina trojki nije bilo osim onih obitelji Saraf koje su rođene u Zagrebu.

Podršku im je pored brojnih prijatelja i obitelji pružio i Jajčanin Marko Saraf zastupnik u Federalnom parlamentu.