Bosnu uopće ne zanimaju hercegovski okupirani teritoriji. Je li vrijeme da starija BH Kneževina, država, proglasi neovisnost i istjera Bosnu iz svog sastava? Samo nam smetaju u našim interesima…

Smisao postojanja svake države je solidarnost i osjećaj zajedništva. Država ne treba postojati ako se njene regije i građani međusobno ne podnose, ne dijele dobro i zlo, ne pomažu jedni drugima u nevoljama i naprosto žive kao podijeljeno društvo.

Hercegovina ima problem s Bosnom. Naši teritoriji su okupirani a mi ne možemo u cijeloj Bosni pronaći 10 ozbiljnih boraca koji bi stali s nama rame uz rame u projektu oslobađanja Hercegovine od okupatora.

Na slici: Okupirani teritorij Hercegovine koji se danas nalazi u Crnoj Gori.

Ovo je zapravo drugi hercegovski izlaz na more. Koji su od Hercegovine oteli Bosanci i dali ga Crnoj Gori u zamjenu za jedno selo u Bosni točnije tada u Sandžaku. Srbiji.

Dakle Bosna je uzela tuđe, nešto što joj ne pripada, da bi to tuđe mijenjala za srpsko, i to srpsko potom pripojila Bosni, a ne Hercegovini.

Ova priča je najvažniji i prvi argument zašto Hercegovina ima pravo otcijepiti Bosnu od sebe, dati joj nezavisnot i stjerati ju u neku stvar.

Uostalom samo imamo probleme otkad smo pristali da nam se pripoje.

Eto Bosancima Bosna i njihovi problemi. Naše narode, Srbe i Hrvate ionako su protjerali iz Bosne, i danas sve čine da se nikad ne vrate.

Hercegovina nema šta više trpjeti regiju Bosnu u svom sastavu. Eto im njihov Saraj Kanton, Goraždanski, ionako smo im ga mi vratili u sastav Bosne, Eto im Zenica i Tuzla i Bujrum.

Netko će reći a Jajce?

Jajce nije Bosna. Jajce nikad nije bilo Bosna. Za one kojinešto znaju o povijesti.