Bošnjački ekstrem Bećirović pljuje na Herceg Bosnu a gotovo svi generali muslimanske vojske osuđeni za ratne zločine a glavnom (Dudaković) se sudi za UZP

Bošnjački ekstrem i radikal Denis Bećirović, kandidat ujedinjene oporbe za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH oglasio se povodom obilježavanja godišnjice osnivanja  Hrvatske republike Herceg-Bosne:

„Obilježavanje godišnjice osnivanja paratvorevine Herceg-Bosne od strane političkog vrha HDZ-a Bosne i Hercegovine dokazuje da ova politička stranka i njeni sateliti ne dijele niti jednu od temeljnih europskih vrijednosti. Veličanje paratvorevine čiji su osnivači pred Međunarodnim sudom za ratne zločine osuđeni na ukupno 111 godina zatvora dovoljno govori o njihovim suvremenim sljedbenicima. Tvrdnja da je Herceg-Bosna „unesena“ u sastav suvremene Bosne i Hercegovine je teška laž i manipulacija HDZ-a.

  • Činjenica je da je Herceg-Bosna formirana kako bi bila etnički očišćena od Bošnjaka i Srba, te „iznesena“ iz  međunarodno priznate države Republike Bosne i Hercegovine i pripojena Republici Hrvatskoj. Ovakva namjera je dokazana pred haškim Tribunalom koji je tadašnjeg predsjednika Republike Hrvatske označio kao nositelja tog udruženog zločinačkog pothvata“ rekao je politički smušenjak Bećirović, prenosi ABC portal.

No, Bećirović ne želi ‘primjetiti’ da su gotovo svi glavni generali muslimanske vojske osuđeni za ratne zločine a nekima se sudi za udruženi zločinački poduhvat. Prema tome stvari su potpuno jasne, nabaci se drvljem i kamenjem na druge jer napad je najbolja obrana. Na čemu je nastala ta Bećirovićeva Bosna ako su im gotovo svi generali ratni zločinci?