Bošnjački analitičari i obaviještajci imaju odličnu vijest no ipak se bune: Hrvatska vojska dolazi u sastavu EUFORA u BiH

Politolog Jasmin Mujanović oglasio se na Twitteru i upozorio bh. javnost na kako kaže podvale koje se spremaju našoj zemlji od Zagreba, Beograda, ali i nekih članica EU i NATO-a.

Naime, bošnjački nacionalist Mujanović je saznao kako Hrvatska lobira da njezina vojska bude dio EUFOR misije u BiH, što je po ovom kvazi analitičaru i prpagatoru bošnjačkog monopola neprihvatljivo budući da je bila strana u ratu. Ovdje treba napomenuti da je Hrvatska vojska bila legalno u BiH i da je branila Hrvate od muslimanske agresije na područjima koja pripadaju hrvatskom narodu.

– Upravo sam iz zapadnog izvora potvrdio zabrinjavajuću glasinu: Hrvatska snažno lobira da bude primljena u misiju EUFOR-a u Bosni. Kao strana u bosanskom ratu i sa Zagrebom koji se rutinski miješa u poslijeratno upravljanje zemljom, ovo je kategorički neprihvatljivo. Realno, s obzirom da je Hrvatska primarni pokrovitelj ustaničkog bloka HDZ-a BiH u Bosni, koji su pak najbliži partneri secesionističkom SNSD-u, a i jedni i drugi uživaju dobročinstvo Rusije, ovo bi prikazalo EUFOR u BiH kao zloćudnu silu u očima većine Bosanaca – navodi ekstrem i radikal Mujanović koji misli da je BiH njegovog babe i da drugi ne bi trebali imati drukčije stavove kad je u pitanju ova zemlja.

Ističe kako se iskreno nada da će ključni donositelji odluka u svim relevantnim zapadnim prijestolnicama imati razuma odbiti ovu po njemu smicalicu.

– Dolazak hrvatskih trupa u Bosnu gotovo 3 desetljeća nakon Daytona izazvao bi mnogo nestabilniju reakciju od protesta protiv segregacije – poručio je ekstremist Mujanović.

On se također osvrnuo i na plan Milorada Dodika, da uz pomoć NATO i EU članica Mađarske i Francuske osigura da ukoliko EUFOR u BiH dobije produženje mandata, njihove jedinice neće biti stacionirane u RS, nego samo na području FBiH.

– Srpski secesionisti u Bosni koje podržava Rusija oslanjaju se na podršku Mađarske i Francuske kako bi osigurali da ako EUFOR u BiH dobije produženje mandata njihove jedinice neće biti stacionirane na području entiteta RS. Šokantan kolaboracionizam dviju članica NATO-a, mišljenja je ovaj bošnjački stručnjak i analitičar

Dodik je preko Mađarske i Francuske…lobirao da se donese odluka po kojoj bi jedinice EUFOR-a bile stacionirane samo u FBiH. Jedan od zagovornika te ideje bio je francuski general Brice Houdet, inače operativni zapovjednik…operacije ALTHEA – napisao je Mujanović.

Doista neshvatljivo je da netko ima tako negativan stav o Hrvatskoj vojsci koja je članica NATO-a i naravno da je samim time dobrodošla u Bosnu i Hercegovinu, dodaje ABCportal.info