Published On: Sri, ruj 4th, 2013

Bosić: Rješenje za ‘Sejdić-Finci’ ili BiH ide u u međunarodnu izloaciju

Kriza u Bosni i Hercegovini ima sve dublji karakter i ako se do 1. listopada ne riješi pitanje “Sjedić-Finci“, to može dovesti zemlju u neku vrstu međunarodne izolacije – izjavio je danas predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić.

Bosić je, nakon razgovora s visokim predstavnikom u BiH, rekao da je preko Valentina Inzka pokušao još jednom apelirati na političke predstavnike u BiH da u najkraćem roku pokušaju dogovoriti kako će birati dva člana Predsjedništva BiH iz Federacije BiH.

– Ponovio sam jedinstven stav stranaka iz RS da nećemo praviti problem bilo kakvom dogovoru, koji se postigne u FBiH, a da RS i dalje smatra da treba direktnim izborom da bira svog člana Predsjedništva BiH – rekao je predsjednik SDS-a u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Bilo je riječi i o drugim pitanjima, kao i predstojećim izborima te, kako je rekao, “nevaženju Izbornog zakona u ovom trenutku“ i drugim otvorenim temama u BiH.

Visoki predstavnik danas će u Banjoj Luci razgovarati i s predsjednikom Narodne skupštine RS-a Igorom Radojičićem te predsjednicima Narodnog demokratskog pokreta i PDP-a Draganom Čavićem i Mladenom Bosićem.

FENA

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare