Published On: Sri, pro 5th, 2012

BOSIĆ: Funkcioniranje šestorke i Vlade FBiH uvjet za novi početak u političkim odnosima

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić smatra da će se vrlo brzo znati hoće li profunkcionirati nova koalicija na razini BiH i hoće li biti riješeni politički sukobi unutar Federacije BiH te profunkcionirati Vlada tog entiteta.
– To su dva uvjeta da se napravi novi početak u političkim odnosima, rekao je Bosić za Fenu komentirajući stavove s poslednjeg zasjedanja  Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira u BiH (PIC).
Bosić kaže kako nije siguran da postoje svi uvjeti da se napravi novi početak  u političkim odnosima, i dodaje da bi volio da bude demantiran. 
Politički direktori Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira u BiH (PIC), koji su se sastali u Sarajevu 29. i 30. studenog, između ostalog, pozdravili su nedavno vraćanje međustranačkom dijalogu, istovremeno izražavajući zabrinutost što je od prošle sjednice, održane u svibnju, došlo do zastoja u postizanju konkretnog napretka, zbog čega Bosna i Hercegovina kasni za ostatkom regije, posebno u pogledu ostvarivanja napretka na europskom putu.
Upravni odbor PIC-a je također podvukao potrebu da se u potpunosti realizira program „5+2″, što je i dalje potrebno da bi došlo do zatvaranja OHR-a.
Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da usvoji potrebne akte radi rješavanja i dalje otvorenog pitanja državne imovine u skladu s Odlukom Ustavnog suda BiH iz septembra 2012. i u duhu Sporazuma od 9. ožujka. Vojna imovina se također mora riješiti kao dio programa 5+2. ( Fena)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare