Published On: Uto, pro 9th, 2014

Bosanci pale marihuanu u Kobaniju

”Nema više Kurdima strave da se drogiraju. Ode im trava”, čuje se poruka snimatelja na videu koji je pod naslovom ‘Bosanci pale marihuanu u Kobaniu’ objavljen na Youtubeu.

”Da provedemo šerijat nad njima”, kaže vojnik koji pali vreće marihuane.

Snimku je na Youtube postavio portal Saff navodeći kako bosanski pripadnici Idiša pale marihuanu u kurdskom gradu Kobane.

”Ono što je haram, nema mu mjesta u Islamskoj državi. Nema više demokrata da se drogiraju. Hvala Allahu, napustili su ovo sve”, navodi autor videa.

Inače, žestoke borbe za Kobani vode se između pripadnika kurdskih snaga pišmarge i terorista DAIŠ-a.

Islamska vlada Iraka i Šama ili DAIŠ je oružana grupa koja ekstremnom selefijskom i terorističkom ideologijom, koja djeluje u Iraku i Siriji.

Grupa DAIŠ ima jednu organizacionu strukturu koja je formirana od regionalnih emira i tzv mudžahidskih vijeća i zapovjedničkih operacija, ali ovi organizacioni poslovi se vode u strogoj tajnosti, a postoje i tvrdnje kako se zapovjednici DAIŠ-a u Siriji koriste savjetima al-Qaide u Iraku.

S druge strane, Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio je podatak kako je u borbama za i oko Kobanija od rujna ove godine živote izgubilo ukupno tisuću ljudi, a zbog straha od nasilja 200 tisuća stanovnika šireg gradskog područja napustilo je svoje domove i sigurnost potražilo u susjednoj Turskoj.

bljesak.info l poskok.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare