Published On: Uto, srp 30th, 2013

Borba za glasače u RS već počela

Pisanjem programa, radom na terenu, reorganizacijom i privlačenjem novih članova, stranke iz RS započele su intenzivne pripreme za opće izbore koji će biti održani u listopadu sljedeće godine.

Iako gotovo u svim strankama tvrde da je za kampanju još rano i da su izbori daleko, ni u jednoj stranci ne miruju, a visoke temperature i sezona godišnjih odmora ne sprječavaju ih da održavaju stranačke sastanke i prave strategiju pred izbornu 2014. godinu.

U najvećoj stranci u RS, SNSD-u, kažu da se za izbore pripremaju konsolidacijom partije i unutarstanačkim izborima, koji su u većini općina već završeni.

“Do kraja rujna bit će završeni unutarstranački izbori i bit će konsolidirana partija. Cilj je da se kroz konsolidaciju obiđe kompletan teren, uvedu novi ljudi i dodatna energija kako bi se izbori 2014. godine dočekali spremnije”, kazala je Dušica Savić, potparol SNSD-a.

U SDS-u, kao najvećoj oporbenoj stranci, najviše posla je pred Direkcijom za infrastrukturu stranke, koja je formirana s ciljem što boljeg organiziranja za predstojeće izbore.

“Uobičajne su aktivnosti za ovaj period godine i trenutno radimo na jačanju stranke”, rekla je Jelena Dabarčić, savjetnik za medije predsjednika SDS-a.

Stranačke centrale partija iz RS u ovom razdoblju uglavnom su fokusirane na organizacijsko jačanje stranke i sagledavanje trenutnog stanja na terenu, a sve s ciljem da u 2014. godinu uđu spremniji.

U DNS-u kažu da su ove godine završili proces redovitih unutarstranačkih izbora, koji se održavaju svake četiri godine, a da je osnovni cilj da se stranka godinu prije izbora pripremi u organizacijskom smislu.

“Ono što trenutno radimo je konstituiranje svih organa DNS-a, od Glavnog odbora do Predsjedništva i lokalnih organizacija, a kroz te aktivnosti razgovara se s mjesnim odborima i stanovništvom tamo gdje se ukaže potreba oko objašnjenja određenih političkih ciljeva DNS-a”, kazao je Rodić, dodajući da nakon toga ide intenzivniji rad na terenu, s obzirom na to da je DNS stranka koja ne koristi puno medije i da im je suština bliski i osobni kontakt s ljudima.

Kada je u pitanju PDP, najveća i, kako kažu, najznačajnija aktivnost je priprema programa za sljedeće izbore i “definiranje ključnih politika koje će voditi Vladu RS”.

“Radimo na pripremi lista, novom metodom kampanje korištenjem društvenih mreža i aktiviranjem mjesnih odbora. Razgovaramo o stanju infrastrukture i organizaciji stranke io tome kako u narednih 14 mjeseci kvalitetno pripremiti partiju za pobjedu na izborima”, kazao je Branislav Borenović, potpredsjednik PDP-a.

U svim strankama, kako kažu, konsolidacija stranke i organizacijsko jačanje trajaće do kraja ove godine, nakon čega se kreće na teren i približavanje ljudima politika koje će zastupati.

U Socijalističkoj partiji kažu da kroz aktivnost za pripremu šestog kongresa uglavnom rade na terenu i na prijemu novih članova.

“Radimo i na osvježenju mjesnih, općinskih i gradskih odbora. Ta aktivnost će trajati do kraja godine, a već s 1. siječnjem 2014. godine ulazimo u izbornu, na kojoj ćemo ostvariti dobar rezultat”, rekao je Živko Marjanac, generalni tajnik SP- a.

 

(Nezavisne)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare