Published On: Sub, stu 27th, 2021

BORBA PROTIV KORUPCIJE Kreće provjera diploma medicinskih radnika u Sarajevu. Hoće li Sebija dostaviti svoju diplomu?

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Županije Sarajevo, na čijem je čelu Erduan Kafedžić, započeo je s provjerama diploma zaposlenih u medicinskim ustanovama u Županiji Sarajevo (ŽS), saznaje „Avaz“.

Prema informacijama kojima raspolaže Avaz, prvo će biti provjerene diplome zaposlenih u akademskim ustanovama, a nakon toga i diplome radnika u zdravstvenim ustanovama, prije svih u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Kako saznaju, Ured je prvo uputio zahtjev Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu za dostavljanje kopija diploma za sve zaposlene.

– Tražene dokumente potrebno je dostaviti Uredu u što kraćem roku, ne dužem od sedam dana – navodi se u zahtjevu u čijem posjedu je „Avaz“.

Avaz je kontaktirao i dekana Stomatološkog fakulteta Muhameda Ajanovića, koji je rekao da je iznenađen činjenicom da se krenulo s ovakvim aktivnostima u okviru Univerziteta u  Sarajevu (UNSA), počevši od Stomatološkog fakulteta, ali da pozdravlja rad antikorupcionog tima, koji je u ovom slučaju očigledno izmanipuliran podacima Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e, što je detektirano u velikom broju ranijih slučajeva, kada je slao prijave Tužiteljstvu ŽS.

Prijave ispita

-Mi ćemo dostaviti svu traženu dokumentaciju, a za dekana i prijave ispita dodiplomskog i postdiplomskog studija, zatim kopije specijalističke knjižice, zapisnik s specijalističkog ispita, ali i kopiju diplome specijalističkog ispita te odluke o izboru u zvanje primarijus. Ovim putem pozivam sve članove medicinske grupacije, ali i direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, da isto uradi kako bi se konačno skinula anatema s njene diplome – rekao je Ajanović.

Ajanović je dodao: “Nije mi najjasnije ali svakako prepoznajem rukopis osobe koja više puta, teškim zloupotrebama službenih ovlaštenja djeluje protiv Stomatoloskog fakulteta, uposlenika i mene, manipulirajući činjenicama i pojedincima koji su zaposleni u Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo, Federalnoj upravi policije, Poreznoj upravi, Upravi za indirektno oporezivanje BiH, Državnoj agenciji za istrage i zaštitu kao i u pojedinim veleposlanstvima smještenim u Sarajevu, a mislim naravno na direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića”.

 

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bojan
Bojan
1 godina prije

Ako uspiju uspostaviti kalifat neće diplome biti potrebne. Biće dovoljan hodžin zapis za obavljanje bilo koje djelatnosti.

Mile jeleosvetitelj
Mile jeleosvetitelj
1 godina prije

Elenina nepostojeća diploma je veći misterij od bermudskog trokuta.
Neće je vidjeti.
Jer ne postoji.

djuro
djuro
1 godina prije

Ma kakvi doktori, travari su zakon i ne treba im provjeravati diplome

Supersrbo
Supersrbo
1 godina prije

Sad kad nadju da je više od pola neispravnih.I da im narod liječe limari i bravari.A za magistre su ipak bili malo propitani.

Oximoron
Oximoron
Šta ti kažeš na ovo?  Supersrbo
1 godina prije

na zalost ne bi se slozio, da bi magistrirao, doktorirao i slicno, moras diplomirati, tako da, ako ti je diploma bez osnova, tj lazna, sta se moze reci za magisterij ili doktorat… jad i bjeda BiHneBiH izmisljene stvarnosti

Izmetbegović
Izmetbegović
1 godina prije

Sebija ubojica ukantala oko 100 mošnjana

D23
D23
1 godina prije

Zato je u škutoriji sve super po pitanju diploma. Hoćeš s visoke škole s pravom javnosti iz Širokog ili Hercegovina sveučilište direktno od Gospe diplomu. Samo izaberi.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  D23
1 godina prije

Prvo ćemo da vidimo diplome tzv doktora, profesora i ostalih koji su dobivali diplome u Hadžićima, nakon kursa.
Diplome za ljekare tijekom rata su dobivale “izraslije” medicinske sestre, zbog velikog broja ranjenika i oboljelih osoba to je u Sarajevu javna tajna…
Pa nedavno je u policiji pronađeno više od trideset krivotvorenih diploma.
Poznat je i slučaj da je lik krivotvorio i svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi…
Posebna je prića Sebijin magisterij, a na njemu utemeljen doktorat i td., a ništa manje je interesantna i lažna diploma direktora OSE Osmice ili “profesorska” diploma veleposlanice u Češkoj.

Last edited 1 godina prije by Anonimac
Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

A jeste li možda primjetili da otkad se ozbiljnije počelo propitivat o diploman da su se dotične osobe povukle iz javnosti?Nema ih niđe.Što bi Sebija,prije propitivanja za diplome,rekla:”Prešli u drugo agregatno stanje”.