Bogat i raznovrstan program okuplja Kreševljane

Prošle su sve četiri nedjelje adventa, a kako se Božić dočekuje u Kreševu za HMS je otkrila vlasnica jednog od adventskih štandova na Trgu Fra Grge Martića – Vedrana Šakić.

Piše: Ruža Čalaga, Hrvatski Medijski Servis

„Što se tiče mog štanda najpopularnije su bile fritule, ljudima se sviđa, a naročito djeci. Uvijek gledam da nešto promijenim“, ističe Vedrana.

Kaže kako je izbora bilo za svakog, nudio se pršut i kulen s uštipcima, ali bili su i posni uštipci sa tunjevinom. U odnosu na prošlu godinu bilo je raznovrsne ponude.

Trg fra Grge Martića u Kreševu, ukrašen adventskim svijećama. Foto: R. Č/HMS/

Navodi kako je i osim njenog štanda i na drugim štandovima bilo različitog sadržaja, npr. bio je i štand osnovne škole gdje su djeca radila palačinke, waffle, čaj, kakao, razne kolačiće, a sve je popraćeno maštovitim dekoracijama. Osim toga, na adventu se nudio i roštilj, gril, razna pića. Frama je, također, imala svoju kućicu na trgu s kuhanim vinom i palačinkama.

„S obzirom da je ove godine vrijeme kišovito, hladno, ljudi su se opet poprilično odazvali“, ističe Vedrana.

Foto: R. Č/HMS/

Fontana na trgu ukrašena je kao četiri adventske svijeće i svake nedjelje palila se nova avdentska svijeća uz molitvu. Miris borovine i sjaj svjećica dočarali su blagdansku atmosferu.

„Iskreno meni se najviše sviđa onaj dio kad se pali adventska svijeća, kad svećenik moli molitve i dok čita neki dio iz Evanđelja koji govori baš o došašću. To mi je u stvari i bit adventa“, naglasila je Vedrana.

Foto: R. Č/HMS/

Događaji u sklopu programa bili su i predstavljanje knjige fra Ike Skoke „Franjevci u djelima Ive Andrića“ i profesorice Perine Meić „Andrićeva poetika: iza kulisa ispripovijedanog“, a Napretkov zbor održao je i svoj koncert, dok je nastupao i Vertigo Band na Trgu fra Grge Martića.

U četvrtak, 23. prosinca, na Trgu Fra Grge Martića nastupat će Bend Innuendo, kao posljednja ovogodišnja adventska zabava./HMS/