Published On: Fri, Jul 21st, 2017

Boeing 777 ispraznio fekalni tank na putnike luksuznog kruzera

Stotine putnika se baš u vrijeme pražnjenja fekalija iz aviona nalazilo na palubi, a neke su pogodili i projektili težine 4,5 kg.

Putnici kruzera koji plovi za Havaje doživjeli vrlo neugodno iznenađenje, komadi smrznutog organskog otpada iz toaleta su im padali po glavama.

Boeing 777 koji pripada tajvanskoj aviokompaniji EVA Air je ispraznio toalet na putu iz Japana na Havaje.

Nažalost, sadržaj WC rezervoara je ispražnjen dok je avion letio iznad kruzera Lady of the Pacific koji je pogođen velikim komadima plavog leda.

Stotine putnika se baš u to vrijeme nalazilo na palubi, a neke su pogodili i projektili težine 4,5 kg.

Jedna od putnica Janis Garrison kaže da se led pojavio odjednom i da je iznenadio sve na palubi.

”Veliki komadi leda su se pojavili niotkuda, mnogo ljudi je odmah bilo ozlijeđeno, a mi nismo znali što nam se u tom trenutku događa i što nas to napada”, rekla je.

Osim leda, ka putnicima su poletjele i fekalije.

Pet putnika je u kritičnom stanju, a još 18 je teško ozlijeđeno, medicinsko osoblje je reagiralo brzo i uspjelo stabilizirati sve ozlijeđene. Brod je brzo preusmjeren na Havaje, radi popravka i da bi putnicima bila pružena bolja medicinska njega. Nekima od putnika će trebati tjedni da se oporave.

North Pacific Cruise Lines koji posjeduje kruzer Lady of the Pacific je potvrdio da neće podnijeti tužbu protiv tajvanske avio kompanije. Prema međunarodnom zakonu, odlaganje toaletnog otpada s neba je nezakonito.

Usprkos propisima, mnoge azijske avio-kompanije nastavljaju prosipati avio-otpad tijekom leta iznad Tihog oceana, a ponekad čak i tijekom letova iznad kopna.

U prosincu 2016. godine Nacionalni zeleni sud (NGT) Indije je odredio novčanu kaznu od 50.000 dolara avio kompanijama koje prazne toalete u zraku, nakon što je Delhi više puta bio pogođen ”plavim ledom”…prenosi Bljesak.info