Published On: Sub, lis 1st, 2016

BIZARNO: Terorist iz Pariza dobijao u zatvoru pisma obožavateljica

Salah Abdeslam, jedan od glavnih preživjelih terorista koji su izveli prošlogodišnji napad u Parizu, dobivao je u zatvoru u belgijskom gradu Bruges pisma obožavateljica. Kako stranica “politico.eu” prenosi današnje pisanje nizozemskog lista “Het njusblad”, žene iz Francuske, Njemačke i Belgije su slale pisma Abdeslamu, najčešće mu iskazujući podršku. Nizozemski dnevnik piše da su neke od tih žena izrazile želju da upoznaju muškarca koji stoji iza bombaških napada u kojima je u studenom prošle godine ubijeno 130 ljudi.
Jedno od pisama napisala je žena koja je željela da Abdeslam preobrati u hrašćanina, dok je druga žena koja živi u briselskom kvartu Molenbek, iz kojeg potječe i terorista kojeg je policija tu uhitila 18. ožujka, u pismu Abdeslam izvijestila o najnovijim dešavanjima u njihovom kraju .
Žena koja je Abdeslamu poslala pismo nekoliko tjedana nakon terorističkih napada u Bruxellesu 22. ožujka napisala je da želi da ga vrati na pravi put. Abdeslam, koji je uhićen u Bruxellesu nekoliko dana pijre bombaških napada u glavnom gradu Belgije zbog umiješanosti u teroristički napad u Parizu, u travnju je iz Bruggea prebačen u francuski zatvor u Fleri-Merožiju.