Published On: Sub, svi 28th, 2022

Bivšem ukrajinskom predsjedniku Porošenku zabranjeno izaći iz zemlje

Bivšem ukrajinskom predsjedniku Petru Porošenku dva put je zabranjeno napustiti Ukrajinu kako bi sudjelovao na sastanku tijela NATO saveza u Litvi, objavila je njegova parlamentarna frakcija u subotu.

Porošenko je zaustavljen dva puta na granici s Poljskom. On je putovao na parlamentarnu skupštinu NATO-a, savjetodavno međuparlamentarno tijelo tog saveza.

Ukrajinski mediji pišu kako Porošenko nije smio prijeći granicu zbog „tehničkih problema“ s dozvolom za napuštanje zemlje.

„Porošenko je primio sve formalne dozvole za napustiti državu i bio je uključen u službenu delegaciju parlamenta Ukrajine za ovaj događaj“, priopćila je njegova parlamentarna frakcija Europska solidarnost.

Porošenko je u Vilniusu trebao imati niz sastanaka, uključujući s predsjednikom Litve Gitanasom Nausedom. Trebao je sudjelovati i na susretu Europske pučke stranke u Rotterdamu.

Bivši predsjednik je u siječnju pobijedio na sudu, čime mu je omogućeno da ostane na slobodi dok ga se istražuje za veleizdaju, u slučaju koji on naziva političkim progonom koji provode saveznici njegovog nasljednika Volodimira Zelenskija.

Porošenka se istražuje zbog navodne povezanosti s financiranjem proruskih separatista na istoku države kroz ilegalnu prodaju ugljena 2014. i 2015. godine.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Allah je velik - američki šuupak je još veći!
Allah je velik - američki šuupak je još veći!
1 mjesec prije

Jedva čekam da ukrajinski fašisti i zapadni plaćenici izgube džihad u Ukrajini 😎 a onda će Englezi, to im je stari običaj, nafilovati šuupka Zeleta osiromašenim Plutonijem 😎 – svjetlucaće Zele u mraku kao Betlehem 😎 !

Bagra fašistička, vide da im se primiče kraj a bokseri se već pomalo izvinjavaju 🙁 – ali iz sigurnog Berlina 😎 !

Mevlid
Mevlid
Šta ti kažeš na ovo?  Allah je velik - američki šuupak je još veći!
1 mjesec prije

Uništili su boks (braća) dok su bili prvaci kao Murinjo nogomet.

Danilo V
Danilo V
1 mjesec prije

Neko je Zelenom je-ši podmetnuo losu suptancu..
Mozda Porosenko..i evo kazna..
Samo cisto…